Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνεται επισήμως για τα καθοριστικά έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιτέας , προκειμένου να συμμετάσχει στην δημόσια διαβούλευση

 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνον της Ιτέας , αλλά και ολόκληρου του Δήμου Δελφών .
Μιας μικρότερης κλίμακας παλιότερη ανάπλαση (παραθαλάσσιος πεζόδρομος από παιδική χαρά μέχρι μπάρ «Σοφίτα», προσέδωσε πολύ μεγάλη αξία στο τουριστικό ισοζύγιο του δήμου μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1 : ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ή ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ «ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2 : ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ , ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ , ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΙΓΟΥΝ. , ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΟΥΝ...ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ... ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ,,,, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΏΝ ..ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ -ΑΡΜΟΔΙΩΣ- Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «άρρηκτα συνδεδεμένο παραλιακό τμήμα με τον υπόλοιπο ιστό της πόλης»....μέχρι σήμερα δεν τό είχαμε ζήσει...καθότι δεν είχε υπάρξει έργο χρηματοδότησης για αναβάθμιση της παραλίας εδώ και πολλά χρόνια....και πέρασαν και πολλοί πρόεδροι λιμενικών ταμείων...
Εκτός και αν θέλουν μερικοί - «αφελέστατα»...- να καπελώσουν κα να ακυρώσουν την , ΑΞΙΟΛΟΓΗ και against all odds , προσπάθεια του σημερινού Λ.Τ.Ν.Φ , με το να το προσαρτήσουν στο Δήμο , τώρα ..αυτή την περίοδο , δηλαδή , που έχει αρχίσει και υλοποιεί τα προγραμματισμένα έργα του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την πλατεία μπροστά στο Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων θα την κατασκευάσει ο Δήμος Δελφών ;
Κάποιο κόμβο -εισόδο στην πόλη θα δούμε την περίοδο της νέας δημαρχίας ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ ΜΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΙΑΜΙ - ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ -ΠΟΥ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Λογικό το αίτημα του Δήμου να γίνει μια παρουσίαση. Εάν ο μελετητής δεν εξηγήσει την σκέψη του, και βασικες αρχές της νομοθεσίας, είναι πολύ δύσκολο για απλους πολίτες να συμμετέχουν σε διαβούλευση. Θα λέει για παράδειγμα κάποιος να μικρύνουμε τον ποδηλατόδρομο, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το πλάτος του είναι ορισμένο από τη νομοθεσία.

Ανώνυμος είπε...

Απευθύνομαι σ'όλους τους ευαίσθητους οικολογικά συμπολίτες μου, που λάδωσαν τα γιαταγάνια τους και ξεκάπνισαν τις κάνες των σισανέδων τους για να πάρουν το κεφάλι αυτών που θέλουν να μετατρέψουν ένα τμήμα της πόλης της Ιτέας και λιμανιού των Δελφών από σκουπιδαριό σε τουριστική ατραξιόν.
Νομίζω πως έχετε άδικο κύριοι . Τα δένδρα δεν είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση . Τα δέντρα και το πράσινο θα αναπληρώσει στα σημεία που προβλέπονται γιαυτό το λόγο. Κάποια δέντρα έπρεπε να κοπούν και γιαυτό το λόγο κόπηκαν. Να σας θυμήσω πως στα παρτέρια υπήρχαν φοίνικες που δυστυχώς χάλασαν , λόγω του σκαθαριού. Τα παρτέρια λοιπόν βρίσκονταν εκεί σε κακό χάλι, με κομμάτια από φοίνικες με κομμάτια από κορμούς πεσμένους , με φυτά ακατάλληλα που έβαζαν οι περίοικοι αλλά και μποστάνια που κάποιοι λόγω γενικής αδιαφορίας και παραλυσίας της τοπικής κοινωνίας είχαν φυτέψει. Χαλάσματα από το πρώην μπάρ κάβος περιφ΄ραξεις με συρματοπλέγματα . Σε κάποιο σημείο υπάρχει και ένα πεύκο «εντοιχισμένο» που αργοπεθαίνει . Τρία κτίσματα στο κομμάτι αυτό , βρίσκονται σε «δικαστηριακές διαμάχες» και κάποιοι περίοικοι έχουν κηρύξει ανένδοτο στην πρόεδρο του Λιμενικού .Όλα αυτά που προανέφερα δεν έχουν πειράξει κανέναν απ τους επικριτές ; Μήπως κύριοι βλέπετε το δέντρο και δεν βλέπετε το δάσος ; , που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ουσιαστική ανάπλαση ενό ανεκμετάλλευτου μοναδικού κομματιού του παραλιακού μετώπου; Πρεπει να είμαστε επιεικείς με τους ανθρώπους που έχουν καλές προθέσεις αλλά και γνώση και φαντασία για την πρόοδο του τόπου μας.