Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Δελφών»

«Οι Δελφοί και η διαχείριση των ...απορριμμάτων»

 




untitled

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.7.2024    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πλατεία Κεχαγιά 

ΤΚ 33100, Άμφισσα

e-mail: grafeiotypou@delphi.gov.gr


     Α.Δ.Τ.: 158/2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Η αυτοδιοίκηση ενωμένη για την εξεύρεση λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων»


Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών και Αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. 

Πιο συγκεκριμένα, η σύσκεψη έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, η Δήμαρχος Χαλκιδέων και μέλος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κα. Έλενα Βάκα και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος

Στο επίκεντρο της συζήτησης ετέθη το μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, αλλά και ιδιαίτερα ο Δήμος Χαλκιδέων, καθώς και οι Δήμοι της νότιας και κεντρικής Εύβοιας. Τέθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας έργα, με κατεπείγοντα χαρακτήρα, το 3ο κύτταρο Θήβας, η διευθέτηση-επέκταση του Κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. Λαμίας και το Νέο Κύτταρο του Χ.Υ.Τ. Χαλκίδας –με σειρά ωριμότητας-, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση του χρόνους ζωής τους, έως ότου κατασκευαστούν οι νέες μονάδες, ενώ ζητήθηκε η εξεύρεση χρηματοδότησής τους και η επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσής τους, για τα οποία ο Γενικός Γραμματέας, όπως ειπώθηκε, έχει ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες. 

Επίσης συζητήθηκε ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος ευρίσκεται σε εξέλιξη από το ΦοΔΣΑ Στ.Ελλάδας και η σημασία που έχει για όλους τους Δήμους  της Περιφέρειας, ενώ ζητήθηκε η ουσιαστική και πρακτική στήριξη του Υπουργείου στην υλοποίησή του. Τέλος, εκφράστηκε  η αντίθεση σε κάθε σχέδιο που θα προβλέπει τη δημιουργία ιδιωτικής Μ.Ε.Α. 

Ο Υπουργός κ. Θ. Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ .Μ. Γραφάκος, δήλωσαν καταρχάς πρόθυμοι να βοηθήσουν για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων που αφορούν την άμεση εξεύρεση λύσης, ενώ θετικοί εμφανίστηκαν και για την αποδοχή της πρότασης των έργων που θα προκύψει από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. 

Ο Δήμαρχος Δελφών και Αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, στην ίδια γραμμή πλεύσης με τους συναδέλφους του στην αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρεια), τόνισε τη σημασία του κοινού μετώπου που έχει δημιουργηθεί με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. «Ο Φο.Δ.Σ.Α., ως ο φορέας που έχει γνώση καλύτερα από τον κάθε άλλο των αναγκών που υπάρχουν, σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, είναι έτοιμος και έχει ωριμάσει τα άκρως απαραίτητα και συνάμα επείγοντα έργα, ενώ προχωρά στην εκπόνηση ενός νέου Περιφερειακού σχεδιασμού μετά τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., τον οποίο η πολιτεία οφείλει να στηρίξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγκαλής.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας έφταναν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά που η μικρή Φωκίδα δέχτηκε να τοποθετηθούν στο χώμα της προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα ...τώρα θα την σώσουμε και με την απόθεση σκουπιδιών από άλλες περιφέρειες της χώρας.
ΔΕΛΦΟΙ=ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ευθύνη του λαού της Φωκίδας που κάθεται και πίνει αμέριμνος το καφέ του, το μέλλον του τόπου γράφεται με μαύρα γράμματα και η υποβάθμιση ανεξάρτητα πολιτικών προσώπων και αιρετών είναι ορατή από όλους, καλά στρώσαμε