Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ο Σ.Χ.Ο.Ιτέας-Κίρρας συμμετέχει στην 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση







Συμμετέχουμε στην 82 η Πανελλήνια ορειβατική Συγκέντρωση που διοργανώνει ο Ε Ο Σ Χαλκίδος στη Δίρφη. Τα πούλμαν και τα Ι.Χ. θα παρκάρουν σε προκαθορισμένο χώρο στη Ράχη Σύκα, παραπλεύρως της Ε.Ο. Αρτάκης – Κύμης. 

Η μετάβαση των συμμετεχόντων από και προς το καταφύγιο θα γίνεται με τα πόδια μέσω της διαδρομής «Φιλοκλής Δράκος» μήκους 1,6km.

Τα πράγματα θα μεταφερθούν από τον Ε.Ο.Σ Χαλκίδος.

• Οι χώροι κατασκήνωσης θα βρίσκονται παραπλεύρως του καταφυγίου Δίρφυος.

• Το νερό (πόσιμο και για λόγους υγιεινής) αποτελεί μέριμνα του Ε.Ο.Σ.

Χαλκίδας και των εθελοντών του.

• Η διατροφή των συμμετεχόντων από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και

την Κυριακή το πρωί θα αποτελούν μέριμνα του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και των

εθελοντών του.

• ‘Ολοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να μεριμνήσουν για τα προσωπικάτους σκεύη φαγητού και νερού και για την προσωπική τους υγιεινή.

Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”.

Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα.

Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου.

Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο,Σ,

Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα –Στρόπωνες.

Θετική υψομετρική: 271μ

Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ

Κατάληψη διαδρομής: 381μ

ώρες πορείας 5 ώρες.

3 σημεία υδροληψίας στην διαδρομή.

Ωρα αναχώρησης απο το σύλλογο 11:00 Σάββατο 20-7-24. 

Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15/7. 

Πληρ. τηλ.2265032100--6942688015

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πάτε να μετρήσετε τις ανεμογεννήτριες ;