Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Συμμετοχή των συνταξιούχων στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς»




ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

         ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 

Η άνοδος των τιμών και ο Γολγοθάς των συνταξιούχων

Η πτώση των συντάξεων και ο κατήφορος της ζωής μας

 

    Η 1 Μάη 2024 βρίσκει εμάς τους συνταξιούχους της Χώρας μας και τις οικογένειες μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών.

    Η ενιαία επίθεση των κομμάτων και των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής ένωσης, του κεφαλαίου μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι συντάξεις μας να μην επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας, παρότι για 10ετίες από τα χέρια μας φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της Χώρας.

     Λύσσαξαν αυτές τις ημέρες να μας «ενημερώνουν» ότι το δημογραφικό είναι αιτία για να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως τα 72,5 χρόνια και να μειωθούν οι συντάξεις έως και 30%. Αντί να δώσουν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προκειμένου τα παιδιά μας να μπορούν να κάνουν οικογένειες αυτοί, κυβέρνηση, ΕΕ αλλά και τα κόμματα που με το πρόσχημα των μνημονίων εφάρμοσαν και εφαρμόζουν την πολιτική που υπαγόρευσαν οι τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι τσακίζουν τη ζωή των εργατών, είναι στυλοβάτες στην υπογεννητικότητα, και παράλληλα στέλνουν στον Καιάδα τις συντάξεις μας.

    Την ίδια στιγμή ανακοινώνεται το «θηριώδες» πρωτογενές πλεόνασμα 4,01 δις. για το 2023 και 2,95 δις. για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Επτά ολόκληρα δισεκατομμύρια ως αποτέλεσμα της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης που όμως δεν προέρχονται μόνο από τους άμεσους φόρους, αλλά και από τις υψηλές εισπράξεις του ΦΠΑ, πάνω στις απογειωμένες τιμές των προϊόντων οι οποίες κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα. Απόδειξη του γιατί η κυβέρνηση επι της ουσίας δεν επιδιώκει την πάταξη της αισχροκέρδειας, το τσάκισμα της ακρίβειας!

    Αντίστροφα, από αυτήν τη φοροαφαίμαξη τα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε να περιμένουμε ούτε τα συνήθη ...καθρεφτάκια που μας επέστρεφε η κυβέρνηση με τη μορφή voucher και pass, για να διαχειριστεί τη φτώχεια μας και να διασκεδάσει τη φορομπηξία που εξασφαλίζει «ζεστό» χρήμα και επιπλέον απαλλαγές και διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη χαμοζωή που μας ετοιμάζουν………

…εμείς να κάνουμε το καθήκον μας

 

ΝΑ ΞΕΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!

 

   Όπως αγωνιστικά, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις σε βάρος μας, όπως υπερασπιστήκαμε την ζωή μας και τα δικαιώματα μας, έτσι θα συνεχίσουμε.

   Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, να δώσουμε μαχητικό – αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

 

Όλοι και όλες την

 Τετάρτη 1η Μάη, στις 10,00 στην πλ. Λαού

 

  138 χρόνια από την ηρωική 1 η Μάη του 1886 στο Σικάγο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

   Και αυτήν τη μέρα θα τη γιορτάσουμε και φέτος, όπως ξέρουμε, η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία: Στους δρόμους του αγώνα. Στην απεργία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: