Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Γαλαξείδι: Σύλλογος της πόλης με την επωνυμία «Φίλοι του δάσους Γαλαξειδίου» απέσπασε επίσημη επιστολή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας για τις « αυθαίρετες εργασίες » στο «Κεντρί»

 ΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΑ ΣΤΟ Α.Τ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους !
Κάποιες φωνές που ξέρουν να αντιδρούν και να κινούνται σωστά , κατορθώνουν να φρενάρουν τις καταστροφικές συνέπειες για το Γαλαξείδι .
Ελπίζω να πάρουν θέση και στην απαξίωση τόσον του Γαλαξειδιού όσον και της ευρύτερης περιοχής , από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν να μπουν φωτοβολταϊκά η προϊσταμένη δεν θα έβγαζε ανακοίνωση, μέχρι εκεί που της λένε πάει

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπε κανείς όμως το λόγο που κόπηκαν τα δένδρα.Τι θέλει να κάνει ο εν λόγω ιδιοκτήτης; Κάποια τουριστική ανάπτυξη; Στην Ιτέα κάποιος ιδιώτης έκοψε 35 δένδρα ελιές κ έβαλε βαρέλια ελαίων κ σαλαμουρες, εκεί γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς;και είναι μες στον αστικό ιστό της πόλης κ δίπλα σε δύο ξενοδοχεία.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μεγαλο κριμα αυτο που εγινε στο Γαλαξιδι να κοπουν Παυκα 50 χρονων μεσα σε δασικη περιοχη . Δασικη περιοχη ειναι αλλα τον νομο που εκδοσανε το 2022 τον εγραψαν και τον ψηφισαν για τα δικα τους συμφεροντα .Που ειναι ο σεβασμος σε περιοχες ιστορικες οπως ειναι το Γαλαξιδι .
Να ψηφιστουν εξαιρεσεις κε Μπουγα . Δεν εχετε παρει θεση σαν Βουλευτης στο συγκεκριμενο ζητημα .
Κε Δελμουζο εσεις ?

Δασκαλος είπε...

Είναι αργά για δάκρυα, "Στέλλα"!

Ανώνυμος είπε...

Θα ξηλώσουν κανένα στο δασαρχείο;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΘΥΜΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΑΚΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΑ Μ'ΑΥΤΟΥΣ?ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους ανθρώπους του συλλόγου.
Παρανομίες , παρανομίες , παρανομίες .
Θα συμβεί το ίδιο και για την χερσόνησο ΤΡΙΠΟΡΙ στην πλευρά προς το ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
που πήγαν νύχτα Παρασκευής βράδυ μεσάνυχτα βαριά μηχανήματα και το Σαββατοκύριακο ξεχέρσωναν και διαμόρφωναν μεγάλη έκταση πού πάντοτε ήταν με θάμνους αλισφάκες , σπάλαθρα , χαμηλές πουρναριές , θυμάρια, βραχώδης περιοχή που ήταν πάντοτε δασική έκταση ?
Τα "έργα" εκεί συνέπεσαν την ίδια χρονική στιγμή με την καταστροφή του πευκοδάσους.

Ανώνυμος είπε...

Βλαδίμηρε πάτα το κουμπί,μπας κ σωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, είναι να υπάρξει τροποποίηση του Νόμου που ψηφίστηκε το 2022 με μια απλή τροπολογία στη βουλή ώστε να απαγορευονται στις περιοχές με αρχαιολογικο ενδιαφέρον ή που έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση ως ιστορικού ενδιαφέροντος ή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως το Γαλαξίδι η οποιαδήποτε παρέμβαση σε δασική βλάστηση ας είναι και ιδιωτικός χώρος. Αυτό ισχύε μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει και πολύ εύκολα, αφού είναι κάτι το οποίο είναι αποδεκτό από όλους είναι ο Βουλευτής κ. Μπουγας με άμεση παρέμβαση του στον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή εκεί είναι φιλέτο. Ίσως το μοναδικό σημείο στον Νόμο Φωκίδας με απευθείας θέα στον ιστορικό και αρχαιολογικο χώρο των Δελφών. Ο νοών νοειτο..

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλλικράτης είναι η καταστροφή της Φωκίδας. Εάν είχαμε Δήμαρχο Γαλαξίδιωτη με 10 συμβούλους Γαλαξιδιώτες δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια...

-Α- είπε...

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν για το καλό αυτού του πανέμορφου αλλά "καταραμένου" τόπου και με μία τέτοια κίνηση ευαισθητοποιούνται κι άλλοι άνθρωποι που δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδρούσαν αν δεν τους ξεσήκωναν κάποιοι που πραγματικά νοιάζονται για το Γαλαξίδι. Όσο για τους υπόλοιπους που μένουν απαθείς ή επικροτούν αυτή την ενέργεια της καταστροφής του περιβάλλοντος είστε γελοίοι και άξιοι της μοίρας σας. Ένας είναι ο δρόμος...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα θέμα που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Ποια η θέση του Βουλευτή?

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή θα πάψει να είναι φιλέτο αν συνεχίσουν.
Η υποβάθμιση θα παρασύρει το Γαλαξείδι αλλά και όλο το νομό Φωκίδας.
Μην ξεχνάμε ότι η θαλάσσια είσοδος του νομού μας είναι αυτή. Όλοι αυτοί οι λόγοι δεν είναι ικανοί να τους σταματήσουν;
Έστω και τώρα οφείλετε να δράσετε !!!
Έχετε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.
Μπορούσατε να το αποτρέψετε και το αφήσατε να ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ!!!
Οι φωτογραφίες μαρτυρούν το αδιανόητο.
Κάντε έστω και τώρα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
Αν δεν εξαιρείται του νόμου, αυτή η περιοχή, τότε ποια;;;;;;;;;;;;
Τα δέντρα δε μπορούν να μιλήσουν....εμείς τους το οφείλουμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΛΕΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ. Ε. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ?
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχάσετε να τους ξαναψηφισετε φέτος είναι καλά παιδιά τι άλλο θέλετε

Ανώνυμος είπε...

Θα ξηλωθεί κανένας;;; Υπάρχει πολιτική ακαμψία; Βλέπω να χάνονται βουνοκορφές με την επιείκεια όλων των ελεγκτικών οργάνων και να σε συλλαμβάνουν εάν ανοίξεις λακούβες για την φύτευση δέντρων.

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΛΙΠΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΣΑΣ