Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τρίτη δόση για όλους και πριν το εξάμηνο

Εισήγηση για τρίτη δόση εμβολιασμού πριν το εξάμηνο για όλους τους πολίτες κάνει η Επιτροπή Εμβολιασμού σύμφωνα με πληροφορίες.


 

Σήμερα η πρόσβαση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ενισχυτική τρίτη δόση εμβολίου ανοίγει για τους πλήρως εμβολιασμένους εφόσον έχει συμπληρωθεί είτε το εξάμηνο από την ανοσοποίησή τους (μετά τις δύο δόσεις εμβολίου mRNA είτε με AstraZeneca) είτε δύο μήνες μετά το μονοδοσικό Johnson&Johnson.


Όπως όλα δείχνουν ωστόσο αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες ώστε να προγραμματίζουν το ραντεβού για την επαναληπτική δόση πριν από τη συμπλήρωση του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο αμέσως μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή και κάποιες ημέρες νωρίτερα (ενδεχομένως και 15 ημέρες).

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τα νέα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο η ανοσία παραμένει σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με τους ανεμβολίαστους ωστόσο συνεχίζει να «φθίνει» σταδιακά.

Παράλληλα, η ίδια η κ. Θεοδωρίδου τόνισε κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας της Δευτέρας 8/11 ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και μετά νόσησαν πρέπει να προχωρήσουν σε επαναληπτική δόση.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: