Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

«Η ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και τους πανηγυρισμούς της»

 



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας το 2020. Όπως τονίζει, «η βαθύτερη ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και τους πανηγυρισμούς της».

Σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για τη χρονιά που πέρασε, η ύφεση του 2020 αποδεικνύεται ακόμα βαθύτερη φτάνοντας το 9%, αντί του 8,2% που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Και σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου:«Η αναθεώρηση προς το χειρότερο της -ήδη βαθιάς- ύφεσης επιβεβαιώνει ότι το 2020 η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν στήριξε ουσιωδώς το εισόδημα των εργαζομένων, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επέβαλε το πιο αποτυχημένο λοκ-ντάουν χωρίς να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Όπως εξηγεί, η νέα εκτίμηση«φέρνει τη χώρα να έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη το 2020, με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία».

«Η βαθύτερη ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και αποτελεί ένα σοβαρό καμπανάκι για τους εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμούς της, σχετικά με την εκτιμώμενη ανάπτυξη του 2021. Από την οποία, μάλιστα, οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη αποκλείουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας», καταλήγει.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: