Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις Παπανδρέου στο παρασκήνιο και οι ανατροπές στην «κούρσα» της διαδοχής.

 



Έντονες διεργασίες και παρασκήνιο σε ό,τι αφορά την κάθοδο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, o πρώην πρωθυπουργός απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία ζητάει την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπο του.

Στο μεταξύ στενός του συνεργάτης, πρώην υπουργός, αναφέρει ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και εμμέσως έγινε αντιληπτό ότι ενδιαφέρεται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καταγράφεται τεράστιο ενδιαφέρον διαφόρων προσωπικοτήτων, που θα εκδηλώσουν το επόμενο διάστημα ανοιχτά την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του. Οι προσωπικότητες αυτές προέρχονται από τον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Παράλληλα, αμιγώς κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα δηλώνουν, όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή, ότι βρίσκονται στο πλευρό του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, ο χρόνος φαίνεται να κυλά αντίστροφα καθώς από αύριο το πρωί είναι πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του κόντρα στους κυρίους Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, ενώ σε ό,τι αφορά τους άλλους τέσσερις υποψηφίους δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι θα παραμείνουν μέχρι τέλος στην «κούρσα» της διαδοχής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε έντονη συζήτηση με τον Χάρη Καστανίδη που διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος πριν ακόμη εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να μην έχει πειστεί ακόμη να κάνει πίσω στη διεκδίκηση της ηγεσίας. Επειδή, δε, ο Χάρης Καστανίδης πρόσκεινται στο Γιώργο Παπανδρέου και το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αντιδρά στην υποψηφιότητά του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας -σύμφωνα με συνεργάτες του- ότι δεν κάνει πίσω.

Εκτιμάται πως και τα υπόλοιπα στελέχη που πρόσκεινται στους λεγόμενους «προεδρικούς» έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν το αμέσως προσεχές διάστημα τι θα πράξουν στην περίπτωση που είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήδη, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου έχει περίπου «φωτογραφίσει» το τι θα πράξει σε αυτήν την περίπτωση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Εάν αποσυρθεί και ο Χάρης Καστανίδης, πιεζόμενος από το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τότε ερωτήματα δημιουργούνται και για την υποψηφιότητα του ετέρου πρώην υπουργού του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος ωστόσο μέχρι τώρα δηλώνει ότι δεν εγκαταλείπει την «κούρσα» αφού συλλέγει υπογραφές τις οποίες θα καταθέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά, δε, την υποψηφιότητά του πρώην εκπροσώπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του, καθώς ευελπιστεί κατά την εσωκομματική προεκλογική διαδικασία να κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο από την ομάδα των υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά και σε κάθε περίπτωση να υποστηριχθεί από τους νέους και τις νέες του κόμματος.
Ο κύριος Χρηστίδης αναμφίβολα σε ό,τι αφορά το θέμα ηλικίας θα κοντραριστεί περισσότερο με τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού και οι δύο προσβλέπουν στην ίδια ηλικιακή δεξαμενή.


πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνον στην Ελλάδα οι αποτυχημένοι και συνυπαίτιοι της υποδούλωσης της Ελλάδας πρωθυπουργοί, ξαναγίνονται πρόεδροι Κόμματος.(...,Αλέκσης Τσίπρας,Γιωργάκης Παπανδρέου) ...πουθενά αλλού. Η Χώρα μας είναι τόσο τριτοκοσμική; Μεταξύ δε των Παπανδρέου, Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι εύκολο το ποιός θα επικρατήσει. Τυχαίο; ή οι Νταβατζήδες της Χώρας μας προωθούν τα δικά τους "καλά παιδία" γιά να έχουν το "σωστό αποτέλεσμα"; Είναι απίστευτο πόσους φελλούς εκτρέφει η Ελληνική Πολιτική σκηνή.Ατυχώς αυτή είναι η μοίρα μιάς Χώρας αποικίας Χρέους σαν την Ελλάδα. Ανεγκεφαλοι και υπάκουοι Πολιτικοί...για την "καρέκλα".Ξυπνάτε ωρέ γιατί το Δημόσιο Χρέος έφθασε στα 387δις€.¨Εχουμε υποθηκεύσει και τα τρισέγγονά μας,γιά να "παίζουν" τους πρωθυπουργούς ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ."ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ" στην Πολιτική μας Ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !!! (σχέδιο Ανάν, ΔΝΤ, μνημόνια, δημοψήφισμα, Πρέσπες κλπ)..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ :

https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/114504/giorgos-papandreou-amnisia