Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Λιντσάρουν στα κανάλια τον Αντρέα - Μια ενυπόγραφη επιστολή-κραυγή στον τηλεκανιβαλισμό



Πλήθος προθύμων τηλεδικαστών σπεύδει να πλειοδοτήσει στον λιθοβολισμό του 20χρονου αναζητούμενου για το προχτεσινό (20-10-2021) φονικό στο Αιγάλεω, Αντρέα.

Τον γνωρίζετε τον Αντρέα; Ασχοληθήκατε ποτέ μαζί του, όταν σας είχε ανάγκη;

Συμβαίνει να γνωρίζω καλώς δύο κυρίες, οι οποίες είχαν γνωρίσει τον Αντρέα όταν φιλοξενούνταν στην Πρότυπη Στέγη Αρρένων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΝΠΔΔ) στην Νέα Ιωνία, την οποία βοηθούσαν εθελοντικά, και συνέχισαν έκτοτε να τον βοηθούν για την εξασφάλιση στέγης, τροφής, εργασίας. Για ένα διάστημα είχε δοθεί για υιοθεσία σε επαρχιακή πόλη, από την οποία γύρισε αποστεωμένος από την πείνα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και βαθύτατα πληγωμένο παιδί, το οποίο εν μέσω μυρίων οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων κατάφερε να εισαχθεί σε πανεπιστημιακή σχολή στην Κρήτη, της οποίας ατυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα για να πάρει μετεγγραφή, όπως βάσει κοινωνικών κριτηρίων θα είχε δικαίωμα. Επειδή δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα φοίτησης στην Κρήτη, ενεγράφη σε δημόσια σχολή Βοηθών Φαρμακείου, ώστε να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επάγγελμα για να αποκομίζει τα προς το ζην.

Ρώτησε κανείς τον Αντρέα για το δράμα που παιζόταν στην ψυχή του; Τον ρώτησε η μία κυρία την παραμονή του συμβάντος και του έκλεισε ραντεβού με ψυχίατρο, στο οποίο δυστυχώς δεν «πρόκανε» να πάει.

Αναρωτήθηκε κανείς/καμία αν με τα λεγόμενά του/της εξωθεί τον Αντρέα στην αυτοκτονία; Συνήθως ευαίσθητα ευφυή άτομα αυτοκτονούν, όχι χοντροκέφαλα γομάρια.

Ουαί, υμίν, υποκριταί. Αντί να λιθοβολείτε εκ του ασφαλούς τον Αντρέα, ψάξτε δίπλα σας για κάποιον άλλον Αντρέα που ενδεχομένως χρειάζεται σήμερα απεγνωσμένα την βοήθειά σας. Διοχετεύστε εκεί την ενέργειά σας που ξεχειλίζει κι αφήστε το δύστυχο ορφανό στο δράμα του, αφού αποτύχατε έγκαιρα να το βοηθήσετε.

Αντρέα, αν μ’ ακούς, «παιδί μου», μην αυτοκτονήσεις. Πήγαινε να παραδοθείς οικειοθελώς. Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί πρόθυμοι να σε στηρίξουν να επανενταχθείς στην κοινωνία ως χρήσιμο μέλος της.


Στην «Εφ.Συν.» λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανωτέρω επιστολή, για τον 20χρονο καταζητούμενο σχετικά με οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω

*Τα στοιχεία του συγγραφέα στη διάθεση της «Εφ.Συν.»


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ε εντάξει, καθημερινά πράγματα, την μάνα του σκότωσε, δεν έκανε και τίποτα κακό...
ρε θα τρελαθούμε