Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Mytilineos: Πώς θα παραγάγει ενέργεια από τα σκουπίδια



Το Ηνωμένο Βασίλειο αντί της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, που μολύνει το περιβάλλον, επιλέγει τη λύση της επεξεργασίας τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εμβληματικό έργο στον τομέα αυτό θεωρείται η Μονάδα Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων (Protos Energy Recovery Facility) στο Cheshire της Αγγλίας, που κατασκευάζεται από κοινοπραξία εταιρειών, με επικεφαλής τη Mytilineos.


Το Protos είναι στην ουσία ένας κόμβος για τις τεχνολογίες ενέργειας και πόρων, που συγκεντρώνει σειρά ενεργειακών λύσεων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τις επιχειρήσεις και στόχος είναι να αποτελέσει παράδειγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, με την κυβέρνησή του να έχει δεσμευτεί να τερματίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα έως το 2024. Ο κόμβος ανήκει στην Peel L&P Environmental, ενώ η μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στην Covanta, την Green Investment Group και την Biffa.

Τα απόβλητα συνιστούν ένα σημαντικό πρόβλημα για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κάθε χρόνο στέλνει τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων για ταφή ή τα εξάγει σε άλλες χώρες. Τώρα, με το Protos ERF, που θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 400.000 τόνων μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά έτος, θα καταστεί δυνατή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αντικαθιστώντας έτσι τη χρήση ορυκτών καυσίμων και θα αξιοποιηθούν παλιές εγκαταστάσεις με καύση άνθρακα. Η μονάδα προβλέπεται να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία της το 2024 και θα χρησιμοποιεί ειδικό σύστημα παρακολούθησης εκπομπών (CEMS) για συνεχή παρακολούθηση των καυσαερίων.

Η Mytilineos υπέγραψε τη σχετική συμφωνία πέρυσι τον Δεκέμβριο. Τις εργασίες έχει αναλάβει ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Engineering Solutions Business Unit-SES BU) για λογαριασμό της Covanta. Πιο συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες διεύθυνσης του έργου, σχεδιασμός, προμήθεια και ανέγερση του εργοστασίου, που θα διαθέτει δύο γραμμές δυναμικότητας 200.000 τόνων η καθεμία και θα τροφοδοτείται από το υπόλειμμα αστικών στερεών αποβλήτων, αλλά και από εμπορικά και βιομηχανικά απορρίμματα.

Με το έργο αυτό αναγνωρίζεται η ικανότητα του SES BU να αναλαμβάνει σε διεθνές επίπεδο πολύπλοκα ολοκληρωμένα έργα τύπου EPC, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων. Ταυτόχρονα, επεκτείνεται το χαρτοφυλάκιο της Mytilineos σε έναν νέο, πολλά υποσχόμενο, τομέα με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την απόφασή της να επικεντρωθεί σε περιβαλλοντικές λύσεις, με υψηλή προστιθέμενη αξία για τοπικές κοινότητες, πελάτες και επενδυτές.

Συνεργάτης της Mytilineos στο έργο είναι η Standardkessel Baumgarte GmbH, ένας από τους πλέον γνωστούς τεχνολογικούς παρόχους στον τομέα της ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, με έργα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς.


πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Βόλο γίνεται πόλεμος απο το 2018 γιατί έχουν στήσει εργοστάσιο για ρεύμα απο "κατάλληλα" σκουπίδια. Όλοι αυτοί οι τόσο σοβαροί και τόσο καινοτόμοι επιχειρηματίες και όλες οι σοβαρές Ευρωπαικές και Ελληνικές αρχές είχαν δώσει όλα τα πιστοποιητικά ότι το υλικό που έφερναν για να κάψουν ήταν ειδικό και ακίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής. Ακτιβιστές που αντιδρούσαν σε αυτό το χάλι (αυτοί οι γνωστοί εμπαθείς ψυχάκηδες, κωλοπαιδα που δεν θέλουν την ανάπτυξη κλπ σύμφωνα με τα καθωσπρέπει οικονομικά τζάκια και τα καθωσπρέπει Μέσα Μαζική Εξαθλίωσης) έκαναν κυριολεκτικά ρεσάλτο στο καράβι που έφερνε το υλικό απο Ιταλία και πήραν με τα χέρια τους δείγμα. Αρχικά του συνέλαβαν και τους έβαλαν φυλακή. Σύλληψη με καθυστέρηση Παρασκευή απόγευμα για να περάσουν λόγω αυτοφώρου το Σαββατοκύριακο μέσα). Οι σαλταδόροι (αυτά τα γνωστά κωλόπαιδα που δημιουργούν προβλήματα στους καθωσπρέπει επιχειρηματίες)τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και το υλικό αποδείχτηκε ότι ήταν κοινά σκουπίδια. Όχι απλά ακατάλληλα αλλά δηλητηριώδη (διοξίνες, καρκίνος στα τσεπάκη κλπ). ΌΟΟΟΟλα αυτά είναι η αλήθεια που κρύβουν τα κανάλια της TV και οι εφημερίδες αλλά υπάρχει στο διαδίκτυο για όποιον δεν θέλει να πεθάνει ο ίδιος και τα παιδιά του απο καρκίνο στα σίγουρα. Στην Φωκίδα οι άρχοντές μας είναι μέχρι σήμερα πλήρως υποτελείς στα οικονομικά συμφέροντα που ψάχνουν άρρωστες κοινωνίες να στήσουν ότι δεν θέλουν οι έξυπνοι στον δικό τους τόπο. Όπως τέτοια εργοστάσια για να ξεφορτώνονται τα σκουπίδια βγάζοντας και λεφτά απο το ρεύμα. Συμφέροντα που αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν εντελώς αποβλακωμένα όντα, αναλώσιμα να πεθάνουν απο καρκίνο μαζί με τα παιδιά τους για να γεμίσουν αυτοί τις τσέπες τους. Και μόνο ότι απο την μία δαιμονοποιούν τον λιγνίτη για να γεμίσουν τα βουνά μας αιολικά και απο την άλλη βρίσκουν μιά χαρά το να καίνε σκουπίδια για να βγάλουν το ρεύμα (που δεν βγάζουν καίγοντας λιγνίτη) τα λέει όλα. Στην Φωκίδα και στην Άμφισσα, ο μόνος με τον οποίο κάνει συζήτηση ο Κος Μπούγας κλπ αιρετοί για να φέρει την ανάπτυξη στον τόπο μας, είναι ο όμιλος Μυτιληναίου. Τί άλλο θέλουν οι Φωκιδιώτες και οι Σαλωνίτες για να καταλάβουν τι συμβαίνει; Δεν σθμβαίνει, να απαιτήσουν απο τον Κο Μπούγα, Δελμούζο Ταγκαλή κλπ να το αποκλείσουν με ισχυρές αποφάσεις. Όχι σαν το Χωροταξικό που αφού το έστησαν με κάθε επίσημο και ανεπίσημο τρόπο, τώρα λένε στα λόγια ότι πρέπει να αλλάξει αλλά δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Το βιοτεχνικό Πάρκο της Άμφισσας είναι λουκούμι για την κατασκευή ενεργειακών εργοστασίων. Αν αρχίσουν με ένα μικρό με φυσικό αέριο, το επόμενο θα είναι με σκουπίδια. Και τότε καλά στερνά. Είθε ο καρκίνος να είναι καλπάζων και αμείλικτος για να μην βασανίζονται μέχρι να πεθάνουν τα θύματα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση προς τον κο Μπούγα, τον κο Δελμούζο και τον κο Ταγκαλή: φέρτε τα σκουπιδιάρικα στην Φωκίδα!!! Και μετά διαφημίστε κιόλας.