Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Λιμενικό Ταμείο Ν.Φωκίδας : Εγκρίνεται η Μ.Π.Ε της ακτομηχανικής μελέτης για την επίστρωση παραλιών



H Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ακτομηχανικής Μελέτης Προστασίας των Ακτών Παρνασσίδας, μετά την τροποποίησή της με μέριμνα της ΠΕ Φωκίδας, εγκρίνεται ομόφωνα με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής της 10/08/20. 
Η αλλαγή του υλικού εμπλουτισμού και επίστρωσης από θραυστό υλικό λατομείου σε φυσική άμμο διαφορετικής διαβάθμισης ανά περιοχή επέμβασης, είναι η καταλληλότερη επιλογή για λόγους, οι οποίοι έχουν αναφερθεί στην σχετική απόφαση της 29/05/20.

Εκ της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝΦ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο βυθός της παραλίας "Μαϊάμι",είναι σε όλη την έκταση του ένα θαλάσσιο εκτροφείο...οι περιοχές εκατέρωθεν κ μετά την εκβολή της "σκιτσας" κ προς το λιμάνι είναι χαρακτηριστικά άδεια από θαλάσσια ζωή.
Εάν κάποιος θέλησει να φτιάξει μια "όμορφη"παραλία να ξέρει ότι θα καταστρέψει αυτόν τον βιότοπο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι,ναι τα καβουρια,το ξερουμε.

Ανώνυμος είπε...

Για όνομα Θεού..
Ο βωξίτης αλλοίωσε και κατέστρεψε ένα απ΄ τα μεγαλύτερα διβάρια της Μεσογείου που είναι η "Καμιώτισα" και το "Λαρνάκι"και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
Υπεραλιεύεται η "αγκάλη" και το τμήμα μέχρι Τρίπορη και παραλία "Νιάχα" και δεν σε ένοιαξε να πιέστε για απαγόρευση αλιείας.
Θα σκεφτεί κανείς αν ΑΛΛΑΞΟΥΝ φωλιές τα οστρακόδερμα και τα μαλάκια;
Πόσο μαλάκια είστε τέλος πάντων....

Ανώνυμος είπε...

Ένα μέτρο στην αρχή της θάλασσας στο Μαιάμι έχει πέτρες...Από κει και πιό βαθιά είναι όμορφα. Αν με φαγάνα βγουν οι πέτρες και μπει χαλικάκι πολύ ψιλό ή άμμος χοντρή θα βελτιωθεί η πρόσβαση!

Ανώνυμος είπε...

Λέει το ΛΤ. Φραυστο υλικό λατομείου ΣΕ Φυσικη αμμο, διαφορετικής διαβάθμισης. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν γνώση τι υλικό είναι, ούτε την κόκκομετρική διαβάθμιση της άμμου.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν υπολογίσει πόσα κυβικά ΦΥΣΙΚΗΣ άμμου θα χρειαστούν; Από που θα τσ πάρουν; Για ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΌ και ΕΠΊΣΤΡΩΣΗ . Μάλλον τους ξεφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Τα καβούρια το ξέρουν...
Κάτι μαλάκια με δύο πόδια σαν του λόγου σου ειναι άσχετα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει εκτροφείο όπου αλλάζει ο συνέχεια ο βυθός. Πρέπει γίνει παρέμβαση που να αποκαθιστά μία και καλή αυτό που θέλουμε σε παραλία και γραμμή αιγιαλού και στην συνέχεια να συντηρούμε αυτή την γραμμή όπως έκανε κάποτε η φύση απο μόνη της πρίν κατακλέψουμε το υλικό απο τους χειμάρρους. Μέχρι οι χείμαρροι να ξαναγεμίσουν τα κενά απο το κλέψιμο και να αρχίσουν να ξανασυντηρούν μόνοι τους τις παραλίες, ότι και να κάνουμε χωρίς να το συντηρούμε κάθε χρόνο θα είναι δώρο άδωρο και για την παραλία που θέλουμε για μπάνιο και για το εκτροφείο.