Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Παιδικοί Σταθμοί – ΕΣΠΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι




Φέτος θα «τρέξουν» δύο προγράμματα επιδότησης μητέρων για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» που αφορά τις γυναίκες που είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και το πρόγραμμα «Παράλληλο εθνικό πρόγραμμα διανομής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» για τις εργαζόμενες μητέρες που εργάζονται σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και τα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών κινήθηκαν στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός παράλληλου εθνικού προγράμματος για τις πληθυσμιακές ομάδες που δεν καλύπτονται από το τρέχον πρόγραμμα της «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».
Το υπάρχον πρόγραμμα της «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» απευθύνεται σε μητέρες με χαμηλότερα οικογενειακά εισοδήματα, δηλαδή 27.000 ευρώ για μητέρες με 1-2 παιδιά, 30.000 ευρώ για μητέρες με 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για μητέρες με 4 παιδιά, 36.000 ευρώ για μητέρες με 5 παιδιά και άνω.
Το νέο «Παράλληλο Πρόγραμμα» απευθύνεται σε μητέρες εργαζόμενες στον Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, με αυξημένα εισοδηματικά όρια κατά 3.000 ευρώ οριζόντια για κάθε κατηγορία.
Έτσι σύμφωνα και με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου το υπάρχον πρόγραμμα καλύπτει τις γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα με τα τρέχοντα εισοδηματικά όρια, ενώ το «Παράλληλο Πρόγραμμα» καλύπτει τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα που έχουν εισοδήματα προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ σε σχέση με το υπάρχον πρόγραμμα και συνολικά τις γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα τόσο για τα εισοδηματικά όρια του υπάρχοντος προγράμματος, όσο και για την προσαύξηση των 3.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος δεν χρειάζονται δικαιολογητικά και θα αντλούνται μέσω του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος.
Οι μητέρες με την χρήση των κωδικών TAXISnet θα μπορούν να μπαίνουν στο www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: