Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο κ. Αναγνωστόπουλος σε απάντησή του για το συμπόσιο του YALE τονίζει: Προχειρότητα και καυτά ερωτηματικά

- Σημειώνει πως αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι η εξασφάλιση της διεξαγωγής του στους Δελφούς οφείλεται στον τ. Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο.


Δριμεία κριτική ασκεί ο π.Αντιδήμαρχος Οικονομικών και νύν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος στο δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή με αφορμή το δελτίο τύπου για το συμπόσιο του YALE, καταλογίζοντάς του προχειρότητα, ενώ τον κατηγορεί πως αποσιωπά το γεγονός ότι η διεξαγωγή του οφείλεται σε προσπάθεια του προκατόχου του.
 
Σε επιστολή του στην ΩτΦ αναφέρει τα εξής:
 
Απάντηση στο Δελτίο Τύπου αναφορικά με την διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Συμποσίου του Πανεπιστημίου Yale στους Δελφούς. 
 
Διαβάζοντας το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών αναφορικά με την διεξαγωγή του «2ου Διεθνούς Συμποσίου για το Ελαιόλαδο και την Υγεία του Πανεπιστημίου Yale» που  πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ευρωπαϊκού  Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών από τις 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και για τα συμπεράσματα και τα δυνητικά οφέλη για την περιοχή μας τέτοιων πρωτοβουλιών, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσο ευσταθούν τα λεγόμενα στο συγκεκριμένο δελτίο.

Πρώτα απ’ όλα διαβάζουμε μια γενική και αόριστη αναφορά, μαζί με τις απαραίτητες ευχαριστίες  στους εμπνευστές του Συμποσίου, ενώ αποσιωπείται πλήρως ότι η εξασφάλιση της διεξαγωγής του στους Δελφούς   οφείλεται στον τ. Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο  ο οποίος ταξίδεψε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό τον Οκτώβριο του 2018 στις ΗΠΑ πραγματοποιώντας σειρά επαφών  με τις πρυτανικές αρχές του φημισμένου πανεπιστημίου και απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συμποσίου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι αποφασίστηκε η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ελαιοπαραγωγούς καθώς και η εστίαση στην σημασία της έρευνας και της εφαρμογής προγραμμάτων περιβαλλοντικής επίδρασης ειδικά σε θέματα που αφορούν το ελαιόλαδο! Βεβαίως δεν γίνεται καμία αναφορά για το πότε και πού θα πραγματοποιηθούν τα προγράμματα αυτά καθώς και το ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης τους. Επίσης δεν αναφέρεται εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που να υποστηρίζει τέτοιου είδους δράσεις, από την στιγμή μάλιστα που στο Συμπόσιο παρευρέθη και ο αρμόδιος Υπουργός.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης δεν παραλείπει να μας πει ότι συζήτηση έγινε και για την σύνδεση του ελαιολάδου με την υγεία με πιθανά μελλοντικά οφέλη, αλλά σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται πως και με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο Δήμος Δελφών γι’ αυτόν τον σκοπό.

Τελικά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους διοικούντες τον Δήμο Δελφών, μιας και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν ότι κάτι κάνουν και προσπαθούν περιβάλλοντας το με τα γνωστά βαρύγδουπα λόγια «Αποτελεί πολιτική δέσμευσή μας η επένδυση σε αυτού του είδους τις δράσεις προκειμένου η Φωκίδα να πάψει να είναι ουραγός των εξελίξεων. Το δρόμο προς το καλύτερο μέλλον μάς τον δείχνει ο πλούτος του τόπου μας… ήρθε η ώρα να τον ακολουθήσουμε».

Όσο αφορά την οργάνωση του συνεδρίου, ήταν τέτοια η προχειρότητα που εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι ουδεμία πρόσκληση λάβαμε προκειμένου να παρασταθούμε, ενώ για τις ελιές Αμφίσσης τα μοναδικά βίντεο που προβλήθηκαν ήταν εκ μέρους του Δήμου Στυλίδας καθώς και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου!

Παρεμπιπτόντως τα 9.000 χιλιάδες ευρώ που δαπάνησε ο Δήμος για την υποστήριξη του Συμποσίου δόθηκαν με διαγωνιστικές διαδικασίες ή μέσω απευθείας αναθέσεων; Και μη μου πει κανείς ότι τελευταία στιγμή δεν είχαμε χρόνο κλπ, γιατί όλα είχαν συμφωνηθεί από πέρυσι!
 
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: