Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ INTERCITY!


Επίκαιρη ερώτηση θα υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα υποβάλει ο Χρήστος Δούρος.


Αύριο το πρωί στις 11 στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δήμων της περιοχής για την περιστολή δρομολογίων του imtercity από τους σταθμούς του Μπράλου, της Λιλαίας και της Κάτω Τιθορέας. Στη συγκέντρωση θα λάβει μέρος και ο Δήμος Δελφών.
Το θέμα θα έρθει και στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 17 Δεκεμβρίου με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει ο σύμβουλος Φωκίδας από τη Γραβιά Χρήστος Δούρος, όπου θα ερωτάται η περιφερειακή Αρχή τι είναι διατεθειμένη να πράξει, προκειμένου να ακυρωθεί μια απόφαση που αποτελεί αδικία για τους κατοίκους τόσο της βορειοανατολκής Φωκίδας που χρησιμοποιούν συστηματικά το τρένο για τις υπεραστικές μετακινήσεις τους (Δ.Ε. Καλλιέων, Γραβιάς και Παρνασσού), όσο και τους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδας.
«Κατ αρχάς οφείλω να σημειώσω ότι δεν ανακινούμε το θέμα εν κενώ και για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων ή πολύ περισσότερο ψηφοθηρίας. Αντίθετα, στο προεκλογικό μας πρόγραμμα τονίζεται ρητά η συνέχεια των δρομολογίων του intercity από τις περιοχές στις οποίες περικόπτονται δρομολόγια», θα σημειώσει στο fokidanews.gr ο Αντιπρόεδρος της παράταξης Γκλέτσου.
«Είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται ένας πρόσφατα αναβαθμισμένος σταθμός όπως αυτός της Κάτω Τιθορέας, αλλά και να θεωρούνται οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Φωκίδας ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, καθώς για εκείνους το τρένο είναι το πιο βασικό μέσο μετακίνησης προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είναι απολύτως δικαιολογημένη και καλούμε όλους να βρίσκονται αύριο στην Τιθορέα, προκειμένου να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση για την αποκατάσταση της αδικίας», καταλήγει ο Χρήστος Δούρος.
Η συνέχεια αρχικά αύριο στο σταθμό της Κάτω Τιθορέας κι εν συνεχεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: