Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΖΗΤΑ Η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ


Τέρμα οι κομματικές ταμπέλες και οι αποκλεισμοί.


Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους απευθύνει η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ , η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία , εκφράζοντας ανοιχτά πλέον την αντιθεσή της στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τριχοτόμηση της εταιρείας . Στην  ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η συνδικαλιστική παράταξη στέκεται ιδιαίτερα στην  απουσία των κυβερνητικών βουλευτών απο την συνέλευση των εργαζομένων την Κυριακή στη Λάρυμνα και ζητούν απο τους  βουλευτές  αλλά και ολα τα συναρμόδια υπουργεία να καταθέσουν δημόσια τις απόψεις τους  και τις προτάσεις τους για τη ΛΑΡΚΟ .
Επίσης στην ιδια ανακοίνωση η ΔΑΚΕ καλεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ''να αλλάξει τους σχεδιασμούς που έχει για την εταιρία και να μπει σε έναν πιο σωστό και εποικοδομητικό διάλογο με τους εργαζόμενους για να βρεθούν λύσεις για όλους τους εργαζόμενους για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για όλους αυτούς που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ'' , γιατί οπως επισημαίνει ''το σχέδιο του 2014 μοιραία θα τελειώσει την οικονομική ρευστότητα των τοπικών κοινωνιών και γενικά τη Στερεά Ελλάδα''.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΛΑΡΚΟ :
''Πάντα η παράταξή μας έχει μπει μπροστά στα δύσκολα προβλήματα που κατά καιρούς έχει περάσει η εταιρία. Όλα αυτά έχουν ένα κακό προηγούμενο από λανθασμένες επιλογές κυβερνητικών επιλογών τοποθετώντας στην εταιρία μας διοικήσεις οι οποίες έφτασαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού.
 Το να μας λέει η σημερινή πολιτική ηγεσία ότι αναγνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος αυτό δεν διορθώνει το κακό που έγινε στη ΛΑΡΚΟ. Έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γιατί προεκλογικά περνώντας από τη ΛΑΡΚΟ μίλησαν και είπαν πολλά.
 Εμείς σαν εργαζόμενοι τους είπαμε τα προβλήματα παρόλα αυτά οι ίδιοι έδιναν ελπίδες ότι η εταιρία δεν θα μπει σε δύσκολους δρόμους και οι εργαζόμενοι δεν θα κινδυνεύουν να χάσουν το μεροκάματα.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ο ίδιος ο κύριος Χατζηδάκης έκρινε ότι η μόνη σωτηρία για την εταιρία είναι να πάμε στο σχέδιο του 2014 σπάζοντας δηλαδή την εταιρία σε κομμάτια.
Αν ο κάθε πολιτικός στο βιογραφικό του έχει πρότυπα τύπου Ολυμπιακή , ΟΤΕ κλπ. τότε θα πρέπει να του πούμε ότι είναι εκτός πραγματικότητας γιατί μιλάει για διαφορετικές εταιρίες με διαφορετική σχέση μορφής εργασίας.
Επειδή στο χώρο μας την Κυριακή έγινε μία εκδήλωση και εκεί φάνηκε η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών καλά θα κάνουν από δω και στο εξής να συμμετέχουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και όχι να είναι απόντες σε αυτά γιατί τους θυμίζουμε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ αν νομίζουν είναι μία παράταξη η οποία θα πει ναι σε έναν τέτοιο προγραμματισμό που έχουν για το τελείωμα της εταιρίας τότε να γνωρίζουν ότι πρώτοι εμείς θα μπούμε μπροστά στον αγώνα γιατί η παράταξη της ΔΑΚΕ ποτέ δεν δέχτηκε τον κατακερματισμό των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.
Δεν θα σταματήσουμε ούτε μια στιγμή να λέμε πάντα την αλήθεια σε όλους τους εργαζόμενους αλλά δεν φοβόμαστε και τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν πάρει για εμάς χωρίς εμάς.
Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να αλλάξει τους σχεδιασμούς που έχει για την εταιρία και να μπει σε έναν πιο σωστό και εποικοδομητικό διάλογο με τους εργαζόμενους για να βρεθούν λύσεις για όλους τους εργαζόμενους για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για όλους αυτούς που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ γιατί το σχέδιο του 2014 μοιραία θα τελειώσει την οικονομική ρευστότητα των τοπικών κοινωνιών και γενικά στη Στερεά Ελλάδα.
Δεν φοβόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε γιατί η ιστορία μας λέει ότι οι αγώνες αποφέρουν καρπούς. Ίσως ακόμα δεν έχουν καταλάβει το πολιτικό κόστος που θα έχουν . Θα το δουν σε εύλογο χρονικό διάστημα αν συνεχίσουν  να μιλάνε για τέτοιους σχεδιασμούς.
Η παράταξή μας κάνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς αποκλεισμούς να αγωνιστούμε από κοινού για να σώσουμε την εταιρία και να υπάρχει συνέχεια.
Θα συνεχίσουμε να τιμούμε τις αποφάσεις των ΓΣ μέχρι το τέλος γιατί σεβόμαστε τον κάθε εργαζόμενο την κάθε οικογένεια και ποτέ σαν παράταξη δεν θα κάνουμε πίσω σε όλα τα παραπάνω.
Εμείς αποδείξαμε ότι στις 8 του μήνα παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση και θα παραβρεθούμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται από εδώ και στο εξής γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι η ενότητα και η μαζικότητα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
(Δυστυχώς όμως μας λυπεί το γεγονός ότι μαθαίνουμε ότι εμείς σαν παράταξη εμποδίσαμε κάποιους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή. Αν ήταν κάτι τέτοιο δεν θα πηγαίναμε και οι ίδιοι.) Καλό θα κάνουν κάποια παπαγαλάκια να σταματήσουν να λένε ψέματα γιατί αν νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε το τι λέγεται τότε θα πρέπει να’ ναι ανόητοι.
Όποιος λείψει από αυτή τη μάχη που θα δώσουν οι εργαζόμενοι από τη δικιά μας την παράταξη θα στοχοποιηθεί με οποιοδήποτε αντίτιμο του αρμόζει.
Δεν περισσεύει κανείς και όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε την εταιρία.
Η απουσία κάποιων δηλώνει ‘τι είναι συνένοχοι σε αυτό το «έγκλημα» που πάει να διαπραχτεί στη ΛΑΡΚΟ. Εμείς σαν παράταξη περιμένουμε και εγγράφως την τοποθέτηση των κυβερνητικών βουλευτών για το ζήτημα αυτό.
Όπως περιμένουμε να πάρουν την πρωτοβουλία Οι βουλευτές  όλοι που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΛΑΡΚΟ μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία και να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους''.
Και η ανακοίνωση καταλήγει : ''Αυτά που λέγονται και ακούγονται δεν μας αγγίζουν καθόλου γιατί θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα που ξεκινάμε.
Ο αγών ας αυτός θα είναι μακρύς δύσκολος αλλά θα τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ''.
Τέρμα οι κομματικές ταμπέλες και οι αποκλεισμοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: