Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»... Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Αλιάρτου


       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ                                    
                    «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»
                            ΑΡ. ΓΕΜΗ:134032417000
                                            www.fodsaste.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης –  Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Αλιάρτου της Δημοτικής Ενότητας Αλιάρτου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Αλιάρτου ενημερώθηκαν από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για διάφορες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, 150 μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και την λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση.
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ παράλληλα πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντικής τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θήβα : 02/12/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: