Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΟ “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ” ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Αιτία η συνέχιση της διακράτησης των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ


Η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας κι η εφαρμογή του μέτρου ( Π.Ν.Π. 20/4/2015) προκάλεσε έντονη αντίδραση σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ αλλά και  περίπου 70 δήμοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ με Αίτηση Ακύρωσης.
Εισηγούμενος το θέμα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, σημείωσε ότι η κεντρική εξουσία επαναφέρει το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων με εξαιρετικά δυσμενείς όρους για την Αυτοδιοίκηση. “Η Αυτοδιοίκηση, όπως αντέδρασε με την προηγούμενη κυβέρνηση, αντιδρά και τώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλη άποψη για το θέμα σήμερα και για λόγους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας», σημείωσε ο Μακεδόνας Δήμαρχος
Το Διοικητικό Συμβούλιο, με απόφασή του, ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ή την αναστολή της εφαρμογής της τελευταίας υπουργικής απόφασης, έως την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης της ΚΕΔΕ και των δήμων καθώς και την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο  της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: