Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο ιδιοφυής 9χρονος από το Βέλγιο παράτησε το Πανεπιστήμιο - Τον σταμάτησαν οι γονείς του

Οι γονείς του Laurent Simons αποφάσισαν να σταματήσουν τις σπουδές του και εξηγούν τον λόγο 
Ο 9χρονος από το Βέλγιο που ήθελε αυτό τον μήνα να πάρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο, όπου πέρασε έχοντας ολοκληρώσει πέρυσι έξι έτη σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μόλις ενάμιση χρόνο, τελικά τα παράτησε.    

Οι γονείς του Laurent Simons ήθελαν ο γιος τους να αποφοιτήσει πριν τα γενέθλιά του στις 26 Δεκεμβρίου, ώστε να γίνει ο πρώτος απόφοιτος πανεπιστημίου με ηλικία κάτω των 10 ετών. Ωστόσο το Eindhoven University τούς είπε πως υπήρχαν ακόμη πάρα πολλές εξετάσεις που χρειαζόταν να δώσει μέχρι τότε οπότε οι γονείς του αρνήθηκαν την «προσφορά» αποφοίτησης στα μέσα του 2020 και τον πήραν από τις σπουδές του. 


Ο ιδιοφυής Laurent υποτίθεται πως θα ολοκλήρωνε τις τριετείς σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε μόλις 10 μήνες οπότε να προλάβει την ημερομηνία των γενεθλίων του. Ο πατέρας του, Alexander Simons, είπε σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης πως το πανεπιστήμιο τον κατέκρινε που μιλούσε τόσο συχνά για τον γιο του στα κανάλια.   

«Μας είπε πως με τόση προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, πιέζουμε πάρα πολύ το παιδί και πως αν συνεχίσουμε, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις», είπε ο πατέρας στην εφημερίδα De Volkskrant. «Αν ένα παιδί μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, τότε όλοι θεωρούμε εντάξει την δημοσιογραφική κάλυψη. Ο γιος μου έχει ένα διαφορετικό ταλέντο. Γιατί δεν πρέπει να είναι περήφανος με αυτό;», πρόσθεσε. 

Στον λογαριασμό του 9χρονου στο Instagram δημοσιεύτηκε επίσης ένα σκρίνσοτ από email του πανεπιστημίου, που είχε σταλεί τον προηγούμενο μήνα, σχετικά με την πιθανότητα αποφοίτησης τον Δεκέμβριο, και λεζάντα που τόνιζε πως ήταν ψέμα.    

Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο είπε πως δεν ήταν εφικτό ο Laurent να ολοκληρώσει τις σπουδές του πριν γίνει 10 ετών, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα «διορατικότητα, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη». Σε περίπτωση που επιτάχυναν τις σπουδές του, αναφέρει η ανακοίνωση, αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την ακαδημαϊκή καριέρα του. Το πανεπιστήμιο προειδοποίησε επίσης για την «έντονη πίεση σε αυτόν τον 9χρονο μαθητή με το άνευ προηγουμένου ταλέντο».    
Με πληροφορίες από BBC 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: