Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Απεργία στις τράπεζες αύριο 11/12

Απεργία στις τράπεζες αύριο 11/12
Σε θέση «μάχης» μπαίνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι ενόψει της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής και παντραπεζικής απεργίας με αφορμή τις απολύσεις των 24 υπαλλήλων της Πειραιώς.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13.00, στην οδό Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη τριμερής συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Χθες, αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ και συνδικαλιστές της Τράπεζας Πειραιώς σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισαν ότι «οι απολύσεις ήταν και είναι κόκκινη γραμμή για τον κλάδο», για το συνδικαλιστικό κίνημα, και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποτρέψουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΟΤΟΕ, από τους 1.300 εργαζόμενους στα «κόκκινα» δάνεια, οι 250 είναι δανεισμένοι στην Intrum, στη βάση της συμφωνίας (28 Μαΐου). Από αυτούς, 145 δεν επιθυμούν να μεταβούν στο νέο σχήμα, οι 24 απολύσεις προέρχονται από αυτούς, και τέσσερις απολύσεις αφορούν εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς λέει ότι προηγήθηκε αδιέξοδος διάλογος, «χωρίς ευθύνη της τράπεζας», για έξι μήνες και ότι «η Διοίκηση, ενεργώντας υπεύθυνα απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την Τράπεζα καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια για να επιστρέψει σε κερδοφορία και να είναι σήμερα ανταγωνιστική, αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: