Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50
ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23
ΤΗΛ & FAX:22650 23048

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το
Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ως οργάνωση που υπερασπίζεται το δίκιο των σωματείων αλλά και των μελών τους, ανέδειξε το πρόβλημα που είχε ο εργαζόμενος στον Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό (ΕΑΣ) Άμφισσας με την εργοδοσία του και παρενέβη για να λειτουργήσει η εργατική νομοθεσία αλλά και οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου Άμφισσας που δικαίωναν τον εργαζόμενο.
     Είχαμε πάρει σαφή θέση το προηγούμενο διάστημα υπέρ του εργαζόμενου Λαζογεώργου Αλέκου που παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκε (όπως αποφάνθηκαν τα δικαστήρια), που παράνομα δεν τον επαναπροσλάμβανε ο εργοδότης του μιας και με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου διατάχτηκε η παραμονή του στην εργασία και στην συνέχεια με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων διατάχθηκε η συνέχεια τις εργασίας του με τους ίδιους όρους και με της ίδιες συνθήκες που υπήρχαν πριν τις 28/02 που υποχρεώνουν την εργοδοσία να τον δεχθεί.
  Ο εργαζόμενος όλο αυτό το διάστημα των 7μηνών,πηγαίνει καθημερινά στην εργασία του δίνοντας το παρών για 8 ώρες, με όποιες καιρικές συνθήκες, ενώ η εργοδοσία δεν τον δέχεται έχοντας κλειδωμένες τις πόρτες.
   Την Πέμπτη 19/9/2019 η διοίκησή μας, έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της (με την παρουσία του προέδρου και αντιπροέδρου, όπως όφειλε να κάνει), συμπαριστάμενη στον εργαζόμενο στα δικαστήρια της  Άμφισσας. Κατά τη διάρκεια της δίκης δεχθήκαμε τις φραστικές επιθέσεις του φυσικού προσώπου, εργοδότη της ΕΑΣ και μετά τη δίκη, τις ύβρεις κάποιων μελών της διοίκησης της ΕΑΣ αλλά και μελών οικογενειών τους, που χάρις στην ψυχραιμία μας δεν υπήρξε και διαπληκτισμός.
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
  Το Εργατικό Κέντρο θα είναι απέναντι σε κάθε εργοδότη, που αυθαιρετεί και παρανομεί, ανεξαρτήτως κύκλου εργασιών και αριθμού προσωπικού. Θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που διεκδικούν καλλίτερες συνθήκες εργασίας, δουλειά με δικαιώματα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει όταν βλέπουν την ασυδοσία τις κάθε εργοδοσίας να μας καταγγέλλουν τα περιστατικά ώστε με τις παρεμβάσεις μας να προσπαθήσουμε, με όποιο πρόσφορο μέσο, να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής. Η οργάνωσή τους στα Σωματεία τους απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδυνάμωσή τους για καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση Σωματείων και ΕΚΦ.
   Οι όποιες επιθέσεις, bullying ή και τραμπουκισμοί που έχει δεχθεί η συνέπεια των ενεργειών μας, απέναντι στην όποια εργοδοσία και δίπλα στους εργαζόμενους, μας δίνει δύναμη, ατσαλώνει τον αγώνα μας, μας βάζει σε νέα καθήκοντα.
   Η διοίκηση της ΕΑΣ καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου της, μπροστά στη νέα ελαιοκομική περίοδο, προσλαμβάνοντας προσωπικό και λειτουργώντας  τις υπηρεσίες της, εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, που περιμένουν πώς και πως  να βελτιώσουν τα τσακισμένα εισοδήματά τους.
Άμφισσα 25/09/2019
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: