Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Ο Ιτιώτης υπεραθλητής Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης γυρίζει με το Ασημένιο Μετάλλιο από τους αγώνες , Triple Ultra Triathlon (677 km) , στην Αυστρία

Το δεύτερο μετάλλιό του για τη φετινή χρονιά μετά από το χρυσό στo διπλό Ironman στη Florida των Η.Π.ΑΣτο χρονικό διάστημα 12-14/7/2019, πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Bad Blumau, ο τρίτος αγώνας για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ULTRA TRIATHLON

Ο Ζεμαδάνης Κων/νος εκπροσώπησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα στοχεύοντας στον επιτυχή τερματισμό και σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση ώστε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς για την τελική παγκόσμια κατάταξη του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν απόστασης τριπλού Ironman (Triple Ultra Triathlon-677 χλμ), δηλαδή 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία/ 126 χλμ τρέξιμο, με χρονικό όριο τις 60 ώρες. Η εκκίνηση δόθηκε στη 13:00 την Παρασκευή (12/7). 

Ο Έλληνας υπερτριαθλητής αγωνίστηκε με πρόσφατο κάταγμα στα πλευρά, καθώς δέκα ημέρες πριν τον αγώνα είχε ατύχημα σε ποδηλατική προπόνηση. Η απόφαση για την συμμετοχή στον αγώνα λήφθηκε την τελευταία στιγμή. Στην κολύμβηση όλα λειτούργησαν πολύ καλά βγαίνοντας από το νερό στη δεύτερη θέση και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ 3:35 ώρες. Στο ποδήλατο ξεκίνησε πολύ δυνατά περνώντας στην πρώτη θέση, όμως μετά από 3 ώρες ποδηλασίας έπαθε δύο φορές λάστιχο κάτι που του στοίχισε συνολικά απώλεια 45 λεπτών. 

Όταν συνέχισε, βρισκόταν στην 7η  θέση. Μετά από αυτό προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά και να ολοκληρώσει το ποδήλατο σε 19:45 ώρες, ξεκινώντας άμεσα το τρέξιμο (3 μαραθώνιοι). Στο τρέξιμο κυνήγησε την πρώτη θέση αλλά η απώλεια των 45 λεπτών στο ποδήλατο ήταν δύσκολο να καλυφθεί, κατακτώντας μετά από 17 ώρες τρέξιμο και συνολικά 41:06 ώρες χωρίς διακοπή, το ασημένιο μετάλλιο. 

Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τη φετινή χρονιά μετά από το χρυσό στδιπλό Ironman στη Florida.  

Ο Κώστας ευχαριστεί θερμότατα τους χορηγούς του για την πλήρη οικονομική στήριξη σε όλα τα επίπεδα. 

Πρώτα από όλους τον κύριο χορηγό του την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε.). Επίσης, τους «ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., την εταιρεία CUBITECH ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ και το κέντρο φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINESIS» Ρίο Πάτρα. Επιπλέον την IDEAL BIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που καλύπτει πλήρως τα τελευταία δύο χρόνια όλες τις ανάγκες υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο ποδηλατικό σκέλος, αλλά και το «café Κάβειρος» στην Ιτέα. 

Ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «Χάρισε Ζωή», ο Κώστας εκφράζει την τιμή που νιώθει να εκπροσωπεί έναν τόσο σημαντικό φορέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας για την σημασία της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών. 

Τέλος, ευχαριστεί τον συνοδό του Παπαλάιο Ηλία, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή κολύμβησης, για την πολύτιμη και συνεχή βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Αθλητές με το ήθος , την εμπειρία , την γνώση, τις ικανότητες όπως του Ζεμαδάνη, πρέπει να αξιοποιούνται από την πολιτεία.
Αλλά δυστυχώς....
Καλή συνέχεια σε όλη την ομάδα αλλά και στους υποστηρικτές της (υλικώς ή μη)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ,ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ Η ΙΤΙΟΥΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΚΩΣΤΑ ΖΕΜΑΔΑΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα,

Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια σπουδαία επιτυχία, που έλαβε χώρα υπό
ποικίλες αντιξοότητες..!

Είναι τιμή για όλους μας, σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε δύναμη για τη
συνέχεια!

Με εκτίμηση,

Τάσος Φιλίππου
Αναπληρωτής Καθηγητής
Ιατρική Σχολή
ΕΚΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Απλά πράγματα...βουτάει απ' τον μόλο,πάει κολυμποντας μέχρι το Γαλαξίδι κ ματαγυρναει...μετά καβαλάει ένα ποδηλατο,πάει μέχρι Λαρισσα κ Τρίκαλα κ γυρίζει Ιτιά...κ στο τέλος αρχίζει την πιλαλα μέχρι Λειβαδιά πίνει μια πορτοκαλάδα στην κρύα να ξειδρωσει κ γυρίζει πίσω στην Ιτιουλα...σιγά το πράγμα.