Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Πρωτοφανές φαινόμενο στη Χαλκιδική: 11 μποφόρ και 5.000 κεραυνοί. Βίντεο ντοκουμέντο



Πρωτοφανές και αδιανόητο φαντάζει το καιρικό φαινόμενο που έπληξε χθες το βράδυ τη Χαλκιδική, με τον τουριστικό νομό να μετράει σήμερα τις πληγές του. Πέραν του τραγικότατου απολογισμού των έξι νεκρών, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τραυματίες έφτασαν σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους 108.
Στον χάρτη του One Channel φαίνονται οι περιοχές, όπου το βράδυ της Τετάρτης εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής τραγωδία.



Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά έπεσαν συνολικά 5.000 κεραυνοί, αιτιολογώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το φαινόμενο ότι η νύχτα έγινε μέρα.

Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις στα 11 μποφόρ, με ταχύτητα που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 100 χλμ την ώρα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα που παρέσυρε τα πάντα.
Στο επόμενο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, βλέπουμε εικόνες από το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική. Με τους αλλεπάλληλους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα…


Το επόμενο βίντεο έρχεται από το Λάκκωμα Χαλκιδικής και μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1. Σε αυτό βλέπουμε την ταχύτητα των ανέμων, την ώρα που ξεκινάει το φαινόμενο.
Αμέσως μετά βλέπουμε το χτύπημα ενός κεραυνού, που προκαλεί τρόμο…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: