Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μαξίμου: Η Ν.Δ. παράγει πιο πολλά fake news από όσα μπορεί να καταναλώσει




Για «fake news» κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου την αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας στις χθεσινές βολές της Ν.Δ. κατά του Πρωθυπουργού με αιχμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας, αλλά και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «ολιγαρκούς αφθονίας».
«Η Ν.Δ. πλέον παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι η Πειραιώς «χθες παρουσίασε το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας ως σπίτι του Έβο Μοράλες, προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο «λιτή αφθονία»».
«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον Πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά…» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – Ν.Δ. ξεκίνησε μέσω Twitter, όταν – σχολιάζοντας σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε σε ανάρτησή του: «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το ‘αφθονία’ για τον ίδιο και την παρέα του
Η ανάρτησή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε αναπάντητη από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έγραψε σε tweet του: «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας».
Η Ν.Δ. επανήλθε στο θέμα το Σάββατο με ανακοίνωσή της στην οποία ανέφερε ότι «ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”» και «την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του προέδρου της Έβο Μοράλες».
Στην ανακοίνωσή του το κόμμα παρέθετε και φωτογραφία στην οποία – σύμφωνα με τη Ν.Δ. – εικονιζόταν «η νέα κατοικία του Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων» με την Πειραιώς να σχολιάζει: «Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κ. Τσίπρας και Μιλάρες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση».
https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: