Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις από την νέα υποψηφιότητα του Νίκου Εμμανουήλ στο δήμο Δελφών - Βρίσκουν έκφραση οι δυσαρεστημένοι


- Οι όποιοι ενδοιασμοί εστιάζουν στο ερώτημα τι θα κάνει η παράταξη Εμμανουήλ αν δεν περάσει στο δεύτερο γύρο.
- Μεγάλα και γνωστά ονόματα δείχνουν πρόθυμα να ακολουθήσουν το νέο σχήμα αν τους προταθεί. 

Μπορεί η ανανέωση που είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να έρθει από έναν πρώην δήμαρχο που απέχει από τα κοινά από το 2006; Στην περίπτωση του δήμου Δελφών φαίνεται ότι μπορεί, καθώς η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Εμμανουήλ σχολιάστηκε θετικά από ουκ ολίγους συμπολίτες μας που δεν έβρισκαν την έκφρασή τους στις υφιστάμενες παρατάξεις. 
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται
Το προηγούμενο διάστημα σημαντική μερίδα συμπολιτών μας θεωρούσε ότι εγκλωβίζεται σε επανάληψη του εκλογικού σκηνικού του 2014 και εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του που δεν υπάρχει κάτι νέο να μπει στην κρίση της κοινωνίας. 
Στην υποψηφιότητα του κ. Εμμανουήλ, φαίνεται ότι αναγνωρίζουν την παράταξη που δεν υπήρχε, ενώ ολοένα και περισσότερα στόματα, την περιγράφουν ως «καθαρά κεντροαριστερή έκφραση. Πιστεύουν μάλιστα, ότι ο π.Δήμαρχος συγκεντρώνει τη συμπάθεια πασόκων και συριζαίων.
Οι «δεξιοί»
Μέχρι τώρα, γενική πεποίθηση είναι ότι οι δυο δυνατές παρατάξεις που θα παλέψουν σοβαρά για το δημαρχιακό θώκο είναι αυτές των κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου και Παναγιώτη Ταγκαλή. Την προηγούμενη φορά και δεδομένου ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράστηκε, ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων μετακινήθηκε στο σημερινό δήμαρχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και υποστήριξε επίσημα του Πολίτες το Προσκήνιο, δεν έπεισε τους «νεόφερτους» τότε ψηφοφόρους, καθώς οι επιδόσεις της συγκεκριμένης παράταξης δε συνάδουν με τα ποσοστά που του έφεραν λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριου του 2015, την έδρα. 
Ωστόσο, οι ψηφοφόροι που διασπάστηκαν στις παρατάξεις των κ. Ταγκαλή και Παναγιωτόπουλου, πάντα ένοιωθαν «ξένο σώμα» τους δυο επικεφαλής που πρόσκεινται στη ΝΔ και δεν το έκρυψαν ποτέ. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, όλο και περισσότεροι έλεγαν ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο «δεξιούς», δείχνοντας ότι υπάρχει μια τάση, μένει να δούμε το επόμενο διάστημα πόσο μεγάλη είναι, που δεν εκπροσωπείται. Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει η παράταξη του κ. Εμμανουήλ και από τα πρώτα δείγματα φαίνεται ότι μπορεί να το πετύχει, αν είναι μια καλά σχεδιασμένη υποψηφιότητα με στρατηγική και στοχοθεσία. 
Οι λόγοι που ο κ. Εμμανουήλ μπορεί να δώσει διέξοδο
Ο κ. Εμμανουήλ ανήκει στην αριστερά και μάλιστα στο δήμο Ιτέας το 2002 είχε εκλεγεί με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Η πορεία του είναι γνωστή και ιδιαίτερα σεβαστή στο χώρο της κεντροαριστεράς, τον οποίο και υπηρετεί έως σήμερα. Η δημοτική του αρχή αποτελούταν από σειρά εξέχοντων στελεχών τους κέντρου και της αριστεράς, με πολλούς από αυτούς να διαθέτουν μεγάλη εκλογική δύναμη και να έχουν διαγράψει μια αξιοπτρόσεχτη πορεία στη συνέχεια. Φτάνει μόνο να αναφέρουμε ότι στο δυναμικό της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής ήταν ο κ. Τάκης Μπεχλιβανίδης, μετέπειτα περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και ο κ. Γιάννης Αγγελέτος που το 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και λίγους μήνες μετά υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αν και η ανακοίνωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μετρά μόλις λίγα τρία εικοσιτετράωρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που προέρχονται από την κεντροαριστερά και δηλώνουν πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν. Μάλιστα, δυο εβδομάδες πριν είχε συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον κ. Σάββα Γιαννοσπύρο, στον οποίο είχε προτείνει συνεργασία και ήταν θετικός και δεκτικός σε αυτή την προοπτική. 
Έχει ψηφοδέλτιο
Ο κ. Εμμανουήλ μπορεί να ανακοίνωσε σήμερα, αλλά έχει κάνει σημαντική δουλειά το προηγούμενο διάστημα. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι έχει ήδη σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιό του, ενώ οι ίδιες πληροφορίες υπόσχονται εκπλήξεις με πολλά γνωστά ονόματα, αυτοδιοικητικούς που έχει εκτιμήσει η τοπική κοινωνία και που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί μη βρίσκοντας έκφραση στις παρατάξεις που κατέβαιναν. 
Μένει το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, μέχρι που μπορεί να εξελιχθεί αυτή η υποψηφιότητα και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει ή ακόμη και να ανατρέψει τις εξελίξεις. 
Ο δεύτερος γύρος
Αν και οι αντιδράσεις είναι θετικές για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, εκείνο στο οποίο στέκονται πολλοί είναι ο δεύτερος γύρος. Ο ενδοιασμός που ακούγεται από πολλούς είναι η στάση που θα κρατήσει ο επικεφαλής στο Β γύρο, αν δεν καταφέρει να περάσει στην τελική αναμέτρηση. Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί νωρίς, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά για το ρόλο που θέλει να παίξει η παράταξη αυτή. 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε, με αντιδήμαρχο τον Κο Γιώργο Εμμανουήλ να δούμε ιχθυοκαλλιέργειες και μπροστά στην Ιτιά και την Κίρρα. Λάθος, το σωστό είναι να πούμε μπροστά στην μισή Ιτιά και σε όλη την Κίρρα. Την άλλη μισή Ιτιά την έχουν ήδη αγκαζέ οι βωξίτες εδώ και πολλές πολλές πολλές πολλές τετραετίες.

Ανώνυμος είπε...

Οι αιρετοί είναι η κατάρα του Έθνους...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ.......

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΤΕΡΙΑ..ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός, ότι ο π. Δήμαρχος Ιτέας Δικηγόρος κ. Νίκος Εμμανουήλ τάραξε τα νερά του προεκλογικού σκηνικού την ώρα που πήγαν να γίνουν θολά και μαύρα και ο κόσμος άρχισε να αηδιάζει όσο δεν παρουσιαζόταν ένας νέος συνδυασμός με ικανά και ηθικά άτομα να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι του Δήμου.
Η ενόχληση που προκάλεσε με τη συμμετοχή του στις παρατάξεις της αποτυχίας και της ανικανότητας είναι φανερή.
Οι πολίτες έχουν αποφασίσει να βάλουν τέρμα στο οικονομικό αλλαλούμ και τα σκάνδαλα του Δήμου.
Εκείνο που τους τρελλαίνει περισσότερο είναι ότι ο Εμμανουήλ θα ξεριζώσει τη διαπλοκή, γιατί είναι άνθρωπος τίμιος και δεν δέχεται ανήθικα πράγματα, τόχει αποδείξει εξ άλλου σαν Δήμαρχος που δεν βρέθηκε ούτε ένας να πεί σε βάρος του το παραμικρό.
Και το σπουδαιότερο είναι ότι είναι η πρώτη φορά που οι Σαλωνίτες θα ψηφίσουν υποψήφιο από την Ιτέα. Και αυτό οφείλεται στην απογοήτευση που πήραν από τα ταλέντα που τα έκαναν θάλασσα.
Ενδεχομένος ο Εμμανουήλ να βγεί πρώτος στη κούρσα και να σιγουρέψει την εκλογή του γιατί είναι αγαπητός πολύ όχι μόνο στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τπ Πασόκ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

θα αξιοποιηθεί επιτέλους και το ΚΑΨΑΛΕΙΟ. Το μεγάλο έργο του Εμμανουήλ.
Νομίζετε ότι ξεχνά ο κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

χρειαζόταν το σοκ που προκάλεσε η συμμετοχή του κ Εμμανουήλ, καθώς όλοι οι άλλοι συνδιασμοί πέρα από κουφιες ανακοινώσεις εχουν συμφωνήσει μεταξύ τους και παίζουν το γνωστό παιγνίδι κλέφτες και αστυνόμοι. Τώρα η σούπα χαλάει

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα και γνωστά ονόματα δείχνουν πρόθυμα να ακολουθήσουν το νέο σχήμα αν τους προταθεί

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ !!! ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ό Εμμανουήλ είναι έντιμος, μορφωμένος, ήπιος, ξέρει να συνεργάζεται και έχει να επιδείξει έργο στην Ιτέας. Η πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα. Καμία σχέση με όσους θορυβήθηκαν και προσπαθούν να τον απαξιώσουν. Εάν μάλιστα αποστασιοποιηθεί από τους άχρηστους Συριζαίους, που θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν την υποψηφιότητά του έχει μεγάλες πιθανότητες.

Ανώνυμος είπε...

Οι δυσαρεστημένοι που βρήκαν διέξοδο, ήταν οι εραστές της εξουσίας που τους καταλάβαν όλοι και τους εκαναν πέρα. Το διασπαστικό ψηφοδέλτιο που προσπαθούν να φτιάξουν δεν έχει μελλον. Εχει όμως παρελθόν. Ο πρώην Δήμαρχος παρέδωσε στην δεξιά τον τόπο και στον Παπαλάιο την Δημαρχία και διέλυσε τον πολιτικό χώρο που τον στήριζε. Αυτό δείχνει ότι δεν είχε συνέχεια, δεν είχε συνέπεια, και η εμφάνιση του στο προσκήνιο βασίζεται σε ιδιωτικές μόνο επιδιώξεις και φιλοδοξίες.