Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χαλάει πάλι ο καιρός - Η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα

Χαλάει πάλι ο καιρός - Η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα


Με σύννεφα ξεκινά ο καιρός μία εβδομάδα σχεδόν πριν τα Χριστούγεννα και θα ακολουθήσουν βροχές και χιόνια στα ορεινά με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Ωστόσο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, ο καιρός θα είναι καλός με άνοδο της θερμοκρασίας.
Ας δούμε την γενική πρόβλεψη μέχρι και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων:
α) Από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και χιόνια όχι μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και στα βόρεια ημιορεινά. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και στη διάρκεια της Τρίτης θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη αναμένεται χιονόστρωση σε όλη τη δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα).
β) Νέος γύρος βροχών, τοπικών καταιγίδων και χιονοπτώσεων στα ορεινά αναμένεται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο από το βράδυ της Πέμπτης έως το βράδυ της Παρασκευής.
γ) Από το Σάββατο 22/12 έως και την Παραμονή των Χριστουγέννωνπροβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας, χωρίς βροχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
δ) Ανήμερα τα Χριστούγεννα καθώς και την 2η ημέρα (25-26/12) το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα πάντοτε με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα, είναι ότι ο καιρός θα διατηρηθεί καλός σε ολόκληρη τη χώρα με τη μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φτάνει περίπου τους 15 βαθμούς.
Όπως είχε τονιστεί και σε προηγούμενο δελτίο, μετά τις 26 του μηνός η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη θα μεταβληθεί και θα ευνοηθεί η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών προς την χώρα μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε κάποιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να χιονίσει πριν την Πρωτοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: