Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Νοτιοδυτικής Δωρίδας ο βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου




Τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τη Νοτιοδυτική Δωρίδα, συζήτησε χθες  στο Ευπάλιο με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή ώστε να ενημερωθεί από τους Προέδρους από πρώτο χέρι ποια είναι τα μεγάλα και σοβαρά θέματα υποδομών στη Νοτιοδυτική Δωρίδα, ποια έχουν δρομολογηθεί και ποια χρήζουν αντιμετώπισης για να προωθηθούν από τον ίδιο προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Μεταξύ των θεμάτων που εθίγησαν και συζητήθηκαν ήταν:
  • Η βαλτωμένη περίπτωση του αναδασμού στη πεδιάδα του Μόρνου και τα έργα που θα γίνουν με τα 5 εκατ. Ευρώ που εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία.
  • Ο σημαντικός οδικός κόμβος Μαλαμάτων πάνω στην παραλιακή εθνική οδό της Δωρίδας, που θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα και την αναπτυσσόμενη Βιομηχανική Ζώνη της Δωρίδας στην Βορειοδυτική πλευρά της πεδιάδας του Μόρνου.
  • Το αποχετευτικό που φαίνεται να ξεκολλάει και που αφορά τα παραλιακά χωριά Σεργούλας, Μαραθιά, Σκάλωμα, Μοναστηράκι, Χιλιαδού, Μανάγουλη, Μαλάματα και στη συνέχεια Ευπάλιο και Καστράκι με τον αγωγό να καταλήγει στον βιολογικό της Ναυπάκτου.
  • Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων γενικότερα της περιοχής. Ήδη πρόσφατα εγκρίθηκαν 250.000 ευρώ για τις αθλητικές σχολικές εγκαταστάσεις σε Λιδωρίκη, Ευπάλιο και Γλυφάδα.
  • Τέλος οι πρόεδροι έθεσαν το θέμα της αγροτικής οδοποιίας που είναι σημαντικότατο στην αγροτογεωργική και κτηνοτροφική περιοχή της Δωρίδας και χρήζει πολλών παρεμβάσεων για να είναι ασφαλής και λειτουργική.
Ο βουλευτής υποσχέθηκε να προωθήσει προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και προς την Περιφέρεια τα θέματα αυτά ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους και να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους για όσα ήδη έχουν εγκριθεί αποφάσεις και σχετικά κονδύλια.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δωρίδας.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΞΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ???? ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ??? ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ??????
ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΓΩΝΙΆ ΤΗΣ ΦΩΚΊΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΏΤΟΥ ΓΙΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΒΩΞΊΤΗ ΑΙΟΛΙΚΆ ΚΑΙ ΙΧΥΟΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΕΣ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ή ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Έχω πει στα παιδιά μου να φύγουν απ την περιοχή και ει δυνατόν από την χώρα , επειδή είδα ποιοι την διοικούν