Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΟΜΟΦΩΝΟ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΤΗ Β΄ ΖΩΝΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε χθες το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) σχετικά με τις χρήσεις γης στη Β΄ Ζώνη του Δελφικού Τοπίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.12.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                            
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                            
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                              

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                
Τηλέφωνο: 2265350027      
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 58/2018              


ΘΕΜΑ: «ΟΜΟΦΩΝΟ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΤΗ Β΄ ΖΩΝΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ»»

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε χθες το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) σχετικά με τις χρήσεις γης στη Β΄ Ζώνη του Δελφικού Τοπίου.
Μετά από μακρές και αναλυτικές διαβουλεύσεις δύο περίπου ετών, ο Δήμος μας πέτυχε να ολοκληρωθεί, έπειτα από τριάντα και πλέον χρόνια, το δύσκολο παζλ των χρήσεων γης στο κηρυγμένο δελφικό τοπίο.
Το Κ.Α.Σ. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση: α) επιβεβαίωσε την πρόσφατη σχετικά απόφασή του για τις χρήσεις γης στην περιοχή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ιτέας και την αντίστοιχη παλαιότερη για το Γ.Π.Σ. Άμφισσας και β) καθόρισε για πρώτη φορά χρήσεις γης σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Δελφών (πρώην «καποδιστριακού» Δήμου Δελφών), κάνοντας αποδεκτές σε μεγάλο βαθμό τις προτάσεις που είχε υποβάλει το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 435/19.10.2016 Απόφασή του.
Έτσι για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε: α) ζώνη ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στη θέση «Λάκκα» Χρισσού (από τα όρια της Κοινότητας Χρισσού και με κατεύθυνση τη διασταύρωση του προφήτη Ηλία, ανατολικά και δυτικά της εθνικής οδού) και β) ζώνη γεωργοκτηνοτροφική και ήπιας μεταποίησης στην ευρύτερη περιοχή του αποκατεστημένου πρώην Χ.Α.Δ.Α. Χρισσού.
Ταυτόχρονα διασφαλίσαμε την ισχύ της ζώνης Δ΄ περιμετρικής της Κοινότητας Χρισσού βόρεια και ανατολικά του οικισμού, που είχε θεσμοθετηθεί με το από 18.01.1977 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 35Δ΄/1977), καθώς και τη δυνατότητα ίδρυσης μικρών τυροκομείων, μελισσοκομείων κ.λπ. στις λοιπές περιοχές των Κοινοτήτων Δελφών και Χρισσού, που εμπίπτουν στα όρια της Β΄ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου.
Η διαπραγμάτευση αυτή, που ξεκίνησε με σαφώς λιγότερο θετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις, κατέληξε σ’ ένα ουσιαστικά χρήσιμο αποτέλεσμα για τον τόπο μας, χάρη στην καλή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την αξιοπιστία που έχει αποκτήσει ο Δήμος μας έναντι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της υπηρεσιακής ιεραρχίας του Υπουργείου.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τη Γενική Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μαρία Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη, τη Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Έλενα Κουντούρη, την Προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. Φωκίδας, κ. Νάνσυ Ψάλτη, καθώς και την αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Π.Κ.Α. κ. Ελένη Καλάβρια.
Ταυτόχρονα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του Δήμου μας που εργάστηκαν συστηματικά και δημιουργικά για το συγκεκριμένο σκοπό και ιδίως τους κ.κ. Γιάννη Αγγελέτο, Παναγιώτη Λάιο και Ανδρέα Καλέντζη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμα δεν δω φεκ..δεν πιστευω τιποτα...

Ανώνυμος είπε...

Β Ζώνη Λαρνάκι κανένα νέο;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΤΑΒΛΟ..
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Το άθλιο και απαράδεκτο θα ειναι το να εχουν επιμείνει στον χαρακτηρισμο των εγκαταστάσεων βωξίτη σε μεταλλευτική περιοχή και όχι σαν ζώνη Β που ήταν επι δεκαετίες με όποιο δικαίωμα προϋπάρχοντος προκύπτει για το τμήμα των εγκαταστάσεων που εχουν φτιαχτεί νόμιμα πριν το δελφικό τοπίο. θα έχουν κάνει το έγκλημα του αιώνα με καταστρεπτικές συνέπειες στο άμεσο μέλλον και για την οικονομία του τόπου και για το Δελφικό Τοπίο.