Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Γαβρόγλου και Φίλης εγκαινίασαν το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς-τι ζήτησε η Γιώτα Πούλου από τον Υπουργό


kotsovolos




Το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς, στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, εγκαινίασε το μεσημέρι της Κυριακής  ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με παρόντα και τον πρώην Υπουργό, Νίκο Φίλη, στη θητεία του οποίου δόθηκε το πράσινο φως για την ίδρυση του σχολείου.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός αντέκρουσε τα δημοσιεύματα περί υποβάθμισης των μουσικών σχολείων σημειώνοντας ότι «Ορισμένοι διαμαρτύρονται ότι πάμε δήθεν να υποβαθμίσουμε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Η παρουσία μας, σήμερα -η δική μου και του Νίκου Φίλη- δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό όχι μόνο λόγω της παρουσίας μας, αλλά και λόγω του έργου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, από αυτή την κυβέρνηση».
Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες  του υπουργείου για το νέο έτος και συγκεκριμένα σε μόνιμους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος 3ετίας, αρχής γενομένης από το 2019, στη μεταρρύθμιση του Λυκείου, στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας, με πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ιερέων
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου τόνισε ότι η ίδρυση ενός σχολείου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, που εξυπηρετεί όλο το Νομό, είναι σημαντική διότι επιτυγχάνονται, όπως είπε, δύο στόχοι, η επανάχρηση παλιών κτηρίων και  η αποκέντρωση, με ταυτόχρονη  τόνωση των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η δήμαρχος, έθεσε και δημόσια στον υπουργό,  το αίτημα για άρση της αδικίας εις βάρος της Λιβαδειάς, με το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος το 2013, προτείνοντας τη λειτουργία δύο καινοτόμων σχολών, μιας σχολής διετούς φοίτησης,  για απόκτηση διπλώματος χειριστών μηχανημάτων, καθώς  και ενός πανεπιστημιακού τμήματος Αγροτοπληροφορικής, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο κ. Γαβρόγλου άφησε ανοικτό το θέμα επέκτασης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και ανακοίνωσε την πρόθεση να ενταχθεί η Λιβαδειά στο θεσμό των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Χρήστος Δημητρίου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας, Αλέξανδρος Καρκάνας, η πρόεδρος της Τ.Κ.  Άγιου Γεωργίου, Γεωργία Μιχάλη και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Παρασκευή Κοροπούλη.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμά από τους μαθητές του σχολείου.







https://www.siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: