Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟΑ : "Να παλέψουμε τώρα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού "


Χτες είδαν το φως της δημοσιότητας ειδήσεις για μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ, ο αριθμός των οποίων (μόλις 63, ενώ υποτίθεται ότι είχαν εγκριθεί 260!) αποτελεί εμπαιγμό από μέρους της κυβέρνησης. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θεωρεί ότι το ζήτημα είναι μείζον, και κατέθεσε στον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων την παρακάτω πρόταση.(Η πρόταση θα κατατεθεί και σε άλλα σωματεία)
Σχετικά με τις μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ εδώ και πολύ καιρό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την ανταπόκριση των υπηρεσιών στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά και το κοινό, ενώ έχει ως αποτέλεσμα και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εναπομεινάντων υπαλλήλων, εξ ου και αποτελεί μείζον ζήτημα διεκδίκησης και για τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής-Στερεάς και Νήσων και μάλιστα με διαδοχικές αποφάσεις των συνελεύσεων του.
Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια παλεύουμε για την ολοκλήρωση των προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις 60 αρχαιολόγων και συναφών ειδικοτήτων και 200 αρχαιοφυλάκων στο ΥΠΠΟΑ, θέσεις οι οποίες -σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης- είχαν ήδη δρομολογηθεί. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΔΜΗΔ και τον ΑΣΕΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναμένεται η ανακοίνωση μόλις 63 θέσεων μόνιμου προσωπικού (διαφόρων ειδικοτήτων) και μάλιστα για το ΥΠΠΟΑ, το ΤΑΠΑ και το Μουσείο Ακρόπολης μαζί!
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μας εμπαίζει για άλλη μια φορά! 63 θέσεις αντί για 260, όταν οι συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων είναι χιλιάδες, όταν τα κενά καλύπτονται με συμβασιούχους, όταν το μόνιμο προσωπικό δεν φτάνει για να καλύψει ούτε καν τη μονή βάρδια, είναι πραγματικός εμπαιγμός. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υπόσχεται μόνιμες προσλήψεις, αλλά υλοποιεί τις μνημονιακές προβλέψεις για δραστική μείωση των μονίμων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, με ελάχιστες θέσεις ως επικοινωνιακά τρυκ, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες. Και μάλιστα σε μια περίοδο τρομαχτικής ανεργίας.
Ζητάμε:
-Άμεση σύγκληση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου με πρώτο θέμα τις μόνιμες προσλήψεις
-Να πάρει πρωτοβουλία ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων να καλέσει όλα τα σωματεία και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ σε άμεσες κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε περισσότερες μόνιμες προσλήψεις (πριν βγει η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ και «κλείσει» ο αριθμός των μόλις 63 προσλήψεων!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: