Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Άρθρο Αναγνώστη "Κολοβός" ο φωτισμός της νησίδας του Άγιου Κωνσταντίνου....


Δυστυχώς ο φωτισμός περιορίζεται στους τοίχους μόνο της εκκλησίας και όχι και στην σκεπή  με το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά διφορούμενο, από μεγάλη απόσταση μοιάζει με ένα καραβάκι  στα ανοιχτά και όχι με κτίριο πόσο μάλλον με εκκλησάκι σε μία νησίδα....




Από σήμερα το βράδυ, στις 8, ενεργοποιείται ο φωτισμός του Αγίου Κωνσταντίνου, της νησίδας του Κρισσαίου Κόλπου, μετά απο χρόνια αδράνειας. Αφού αντικαταστάθηκαν μπαταρίες και λάμπες -λεντ πλέον, επισκευάστηκε ο ινβέρτερ και ελέγχθηκε το σύστημα των φωτοβολταϊκών, θα χαιρόμαστε κάθε μέρα -από τις 8 έως 12 τα μεσάνυχτα- μια όμορφη εικόνα στη θάλασσα της Ιτέας.
Tο έργο θα ειναι ορατό απο τις στροφές του δρόμου από Δεσφίνα, τα «Βραχάκια» της Κίρρας, την Ιτέα, καλύτερη και τη Βίλα Τσακίρη, στον δρόμο προς το Γαλαξείδι.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....Έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρω....
Η λύση ειναι η εξής> καλώδιο περιπου 4-5 μετρων και επι πλέον ενας (ή δύο προβολείς) τοποθετημένος ψηλά στο πεύκο, στο πλευρό της εκκλησίας που βλέπει την πόλη της Ιτέας. Προμηθεύστε μας τα υλικά και εθελοντικά θα δράσουμε άμεσα για να μην περιορίζετε(αι) ο φωτισμος μονο στους τοιχους. Αν επιθυμειτε να συμβάλετε επικοινωνήστε μαζί μου...Αυτά.
--- Δρίβας Γιώργος---

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγκη φωτισμού και της στέγης απ 'οσο ξέρω είναι εντοπισμένη απο όσους έχουν ασχοληθεί και έχουν ήδη δρομολογήσει να προσθέσουν και αυτό χωρις να ψάχνουν συνδρομές φορέων κ.λ.π. διότι θα πρέπει κάποτε σε αυτό τον τόπο να πάρει ο απλός κόσμος την τύχη του στα δικά του χέρια. Οι φορείς και οι αρμόδιοι δεν έχουν λεφτά ούτε για τα βασικά και ας απαιτήσουμε απο αυτούς να βάλουν σε μία σειρά τα βασικά και ας τους αφήσουμε για τα δευτερεύοντα. Λίγο υπομονή και καλή θέληση και εάν κάποιος σας ζητήσει να μιλήσετε στους φίλους σας και να βάλετε σε λεφτά απο ένα ποτό ο καθένας για να αγοραστεί ένας απο τους προβολείς της στέγης (χρειάζονται τέσσερεις) κάντε το. Άποψη έχουν όλοι και όταν λέει τα αυτονόητα δεν προσφέρει τίποτε. Αυτό που μετράει είναι η παρατήρηση να συνοδεύεται και με εθελοντική προσφορά τρεξίματος. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

...φιλε ανώνυμε 2:04, ενας απο τους λογους που δεν τοποθετηθηκε ψηλά καλωδίωση και προβολέας ( τουλαχιστον μεχρι το ύψος της στέγης και μακρια απ΄αυτήν κατά 3 μετρα ) είναι λογοι ασφαλείας (καιρικών φαινομένων, για τη μή προσέλκυση κεραυνών δηλαδή) και ειχε αναλυθεί κατα την εγκατάσταση του συστήματος προ δεκαετίας, γι'αυτο το λογο η καλωδίωση έγινε εξ'αρχής υπόγεια στο ελάχιστο βάθος που επιτρέπει η αρχαιολογία. Αν θεωρηθεί οτι δεν υφίσταται ο συγκεκριμμένος κίνδυνος, ειμαι μαζί σου, όπως και με τον μυρκα...
---Δρίβας Γιώργος---

Ανώνυμος είπε...

Μια τρύπα κάνατε,τίποτα σαν και κι φαίνεται το βραδυ,δεν αναδεικνύεται ο χώρος, μια λάμπα βαλατε