Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ : "Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"

Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικο κεντρο φωκιδασ
Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο    Κ Ε Ν Τ Ρ Ο    Φ Ω Κ Ι Δ Α Σ

Άμφισσα 21/7/2017

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

   Ο βουλευτής του Ν. Φωκίδας κ.Ηλίας Κωστοπαναγιώτου παρουσιάζονταςέργο για το Νομό, πανηγυρίζει για την έγκριση  χορήγησης εφάπαξ ποσού, 1000 ευρώ για κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο του ιδρύματος. «Στάλλειο – Γάτειο Γηροκομείο & Χρόνιων Παθήσεων Άμφισσας».

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  1. Οι ωφελούμενοι είναι ελάχιστοι και σίγουρα όχι όλοι όσοι δούλευαν στο ίδρυμα! (Η συνολική δαπάνη είναι 25.000 ευρώ περίπου σύμφωνα με την απόφαση.)
  2. Κάποιοι από τους πρώην εργαζόμενους στο Γηροκομείο, ούτε άνεργοι εμφαίνονται, ούτε όμως και εργαζόμενοι, με ευθύνη της διαχειριστικής επιτροπής. Όσοι παραμένουν στην ανεργία, παραμένουν από το 2014!
  3. Τους χρωστάει το ίδρυμα, μισθούς 8 (ολόκληρων) ετών!!!!!! Ενώ χρωστάει επίσης δεκάδες χιλιάδες σε προμηθευτές.
  4. Το γηροκομείο παραμένει κλειστό (ενώ ξεκίνησαν να εκποιούνται περιουσιακά του στοιχεία).

     

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!!
   Στην πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που συνεχίζει ακάθεκτη και η κυβέρνηση του κ. βουλευτή σκορπίζοντας την φτώχεια στα λαϊκά στρώματα και τα δις στους τραπεζίτες και στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, βρίσκουν λύσεις – ασπιρίνες στον καρκίνο της ανεργίας πανηγυρίζοντας μάλιστα και από πάνω.
   Με 25 χιλιάδες  και ο βουλευτής παρουσιάζει έργο ενώ  οι άνεργοι παραμένουν άνεργοι όμως  με πουρμπουάρ στην τσέπη.
  Την ίδια μέρα  δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύτηκε μόλις χθες (20/7), στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι από την εργοδοσία να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ορίζει ως «καταχρηστικές» τις επισχέσεις εργασίας από απλήρωτους εργαζόμενους, όταν η εργοδοσία επικαλείται «οικονομική δυσπραγία».
  Η απόφασή αυτή, σε συνδυασμό με  άλλη απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύτηκε επίσης πρόσφατα, η οποία ορίζει ότι ακόμα και η μακροχρόνια μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός μισθωτού από την εργοδοσία δεν αρκεί από μόνη της για να θεμελιώσει την έννοια της «βλαπτικής μεταβολής».
  Στην ουσία, ο συνδυασμός των δύο αυτών αποφάσεων επιβεβαιώνει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούνται από το αστικό κράτος και τους θεσμούς του να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται! Αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κριθεί «καταχρηστική» και να θεωρηθεί ότι... παραιτήθηκαν (!), ενώ όσο και να τους αφήνει απλήρωτους η εργοδοσία, αυτό δεν αποτελεί «βλαπτική μεταβολή» και άρα δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αποζημίωση απόλυσης!




  Η παραπάνω απόφαση φωτογραφίζει και τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη που δουλεύουν απλήρωτοι στα κολαστήρια που λέγονται τόποι δουλειάς!

 Ξεχνάει ακόμη ο κ. βουλευτής να αναφερθεί στην αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας Γηροκομείου στην Άμφισσα ειδικά τούτους τους χαλεπούς καιρούς, γηροκομείου που την αποκλειστική ευθύνη για την λειτουργία καθώς και την χρηματοδότησή του θα την έχει το κράτος. Μην ξεχνάμε ότι στόχος της κεντρικής αλλά και της τοπικής εξουσίας ήταν η συρρίκνωση - κατάργηση του Γηροκομείου, (που το έβλεπαν ως βαρίδιο στις οικονομικές πολιτικές τους) ωθώντας με αυτό τον τρόπο τους ηλικιωμένους εκτός Φωκίδας ή στην Ιτέα, σε μια τόσο δύσκολη εποχή που η οικογένεια, που στηρίζει κατά κανόνα τους ηλικιωμένους στη χώρα μας, χτυπιέται πολλαπλά με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Παράλληλα ώθησαν  τους εργαζόμενους στην ανέχεια, προκειμένου να φύγουν μόνοι τους και να γλιτώσουν και τις αποζημιώσεις.
  Η φροντίδα των ηλικιωμένων και η πρόνοια δεν πρέπει να είναι πεδίο επιχειρηματικής δράσης, φιλανθρωπίας και ΜΚΟ.
   Ζητάμε την εξόφληση ΟΛΩΝ των υποχρεώσεων  από τον κρατικό προϋπολογισμό (χρήματα – ψίχουλα μπροστά στα δις που δίνονται για τη δήθεν ανάπτυξη στους επιχειρηματικούς ομίλους).       
Χρηματοδότηση του Γηροκομείου για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ και να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, παρέχοντας Δημόσια, Δωρεάν, Αξιοπρεπή Υγεία και Πρόνοια για όλους τους υπερήλικες απόμαχους της δουλειάς.

Υ.Γ. Για να μην ξεχνάει η εργατική τάξη, τα αποθεματικά του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας που ήταν όλα χρήματα που κατέβαλλαν ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι και που παράνομα παρακράτησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ανέρχονταν τα 650 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχουν αποδοθεί από το ΙΚΑ 3,2 δις παρακρατηθέντα από τις εισφορές των εργαζομένων. Ακόμη και σήμερα, αν και έχουν καταργηθεί οι δύο οργανισμοί, παρακρατούνται εισφορές(!!!!) υπέρ ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας απο κάθε εργαζόμενο, προφανώς για να παρουσιάζουν έργο οι εκάστοτε βουλευτάδες πετώντας ξεροκόμματα  στα κατεστραμμένα από την πολιτική τους φτωχά λαϊκά στρώματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη εξηγηση λογικη ξεσκισατε το ιδρυμα σε χρονο dt ολοι σας σαλωνιτες και να πληρωσουμαι παλι ο λαουτζικος τα κερατιατικα να τα πειτε αυτα στους διοικουντες τοσα χρονια