Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το 1ο περιφερειακό συνέδριο – Θετική διάθεση για δημιουργική έξοδο από την κρίση

Η τοπική κοινωνία της δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε θερμά τόσο τη διαδικασία διαλόγου όσο και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναφέρουν συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα
 

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η κυβέρνηση τα αποτελέσματα του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κοζάνη.

«Η, πέραν των προσδοκιών, συμμετοχή φορέων (πάνω από 150 σημειωτέον), η εποικοδομητική διάθεση συμβολής στο διάλογο με προτάσεις και η θετική διάθεση για μια δημιουργική πορεία εξόδου από την κρίση, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των εργασιών του συνεδρίου.

Η τοπική κοινωνία της δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε θερμά τόσο τη διαδικασία διαλόγου όσο και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. 

Με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι η επιτυχία θα κριθεί στη βάση της αποτελεσματικής εφαρμογής του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης» ανέφεραν μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικά στελέχη.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και πως «βγαίνει επιτέλους από το βαθύ πηγάδι».

«Ηρθαμε για να ακούσουμε περισσότερο γιατί σας θέλουμε συμπρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους σε μια κακοστημένη παράσταση.

Χρειαζόμαστε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό αλλά και κοινωνικά δίκαιο.
Ένα μοντέλο ανάπτυξης, που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Οι παράμετροι ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος είναι:
•    Η διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα βασίζεται στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.
•    Η απασχόληση, όπου ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες μέσα στη επόμενη πενταετία.
•    Η μείωση των κοινωνικών και των περιφερειακών ανισοτήτων.
•    Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός. Μια ανάπτυξη σε κοινό βηματισμό με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές και στην κατεύθυνση αυτή, η περιβαλλοντική αειφορία θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο των επιδιώξεων και του σχεδιασμού μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: