Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ήταν ο Πούτιν που έσωσε τον Ερντογάν;

Τι αναφέρουν πληροφορίες -Φέρεται ο Ρώσοι να ενημέρωσαν εγκαίρως





Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιήθηκε από τη Ρωσία για  το επικείμενο πραξικόπημα λίγες ώρες πριν τα τανκς των πραξικοπηματιών κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους.   

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε τουρκικές στρατιωτικές επικοινωνίες που έδειχναν την οργάνωση πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ερντογάν. Οι πληροφορίες αυτές μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).   

Οι υποκλαπείσες μεταδόσεις περιλάμβαναν εντολές προς στρατιωτικά ελικόπτερα να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο στην πόλη θέρετρο του Μαρμαρά.   

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις βελτιώθηκαν τον τελευταίο καιρό με πρωτοβουλία του Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα τουρκοσυριακά σύνορα.   

"Οι διπλωματικές πηγές, δήλωσαν ότι αυτή η διπλωματική στροφή στην εξωτερική πολιτική του Ερντογάν  μόνο μια εβδομάδα πριν από το πραξικόπημα αποδείχτηκε σημαντική για τη σωτηρία της τουρκικής κυβέρνησης και του ίδιου του Ερντογάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: