Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ανατροπή στις ΗΠΑ: Η διαφορά Κλίντον - Τράμπ έπεσε στη μία ποσοστιαία μονάδα

Την περασμένη εβδομάδα η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν μπροστά στην κούρσα για το Λευκό Οίκο κατά 13 ολόκληρες μονάδες

Ανατροπή στις ΗΠΑ: Η διαφορά Κλίντον - Τράμπ έπεσε στη μία μονάδα
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται δική του δημοσκόπηση σε πανεθνική κλίματα, ο Ντόναλντ Τράμπ έχει καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σε μία δραματική ανατροπή που έρχεται λίγο μετά την αναγωγή του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου στη θέση του επικρατέστερου υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.  

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πιθανό να προμηνύουν μία πολύ κλειστή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, με τελικό έπαθλο το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.   Την περασμένη εβδομάδα η Κλίντον προηγείτο στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ κατά 13 ολόκληρες μονάδες.  

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση του Reuters όμως, μόνο το 41% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε την Κλίντον, ενώ την ίδια στιγμή το 40% θα επέλεγε για πρόεδρο της χώρας τον Τράμπ, με το 19% των ερωτηθέντων  ωστόσο να δηλώνουν αναποφάσιστοι.  

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Παρασκευή έως την περασμένη Τρίτη, σε δείγμα 1289 ανθρώπων.  



Τα αποτελέσματα δείχνουν μία μεγάλη αύξηση στην προτίμηση των ψηφοφόρων για τον Τράμπ, από τη μέρα που αποσύρθηκαν από την κούρσα των προκριματικών ο γερουσιαστής Τέντ Κρούζ και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζόν Κέισικ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: