Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το κινεζικό αντίπαλο δέος της Disneyland, αξίας $6,1 δισ.



Ο κινεζικός όμιλος Wanda άνοιξε σήμερα ένα θεματικό πάρκο αξίας 40 δισεκατομμυρίων γιούαν (6,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην ανατολική πόλη Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκτσί.
Η Πόλη Πολιτιστικού Τουρισμού Ουάντα (Wanda City) είναι ο πιο πρόσφατος ανταγωνιστής της Ντίσνεϊλαντ της Σανγκάης που προγραμματίζεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα.
Στην εναρκτήρια τελετή, ο πρόεδρος της Wanda, Ουάνγκ Τζιανλίν, είπε πως η Wanda ελπίζει να έχει μια επιρροή και μια φωνή στην πολιτιστική, τουριστική και ψυχαγωγική βιομηχανία και πως η Wanda City της Ναντσάνγκ είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Η τεράστια εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα θεματικό πάρκο, ένα εμπορικό κέντρο, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Ο Ουάνγκ είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στην Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας πως η Ντίσνεϊλαντ της Σανγκάης εξαρτάται υπερβολικά από ξεπερασμένους ήρωες όπως ο Μίκι Μάους και ο Ντόναλντ Ντακ, της λείπει οτιδήποτε καινούριο και έχει κοστίσει υπερβολικά πολύ.
Ο Ουάνγκ είπε πως η Wanda θα καταστήσει αδύνατο για την Ντίσνεϊ να έχει κέρδος τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια.
Η Wanda, μια ηγετική εταιρία κατασκευής εμπορικών ακινήτων στην Κίνα, έχει στραφεί στις επενδύσεις στον ψυχαγωγικό και τουριστικό τομέα. Έχει κατασκευάσει τρία θέρετρα διακοπών στην Ουουχάν, στο όρος Σανγκμπάι και στη Σισουανγκμπάνα.
Άλλες οκτώ Wanda City είναι υπό κατασκευή και μέχρι το 2020, 15 θα έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα και τρεις στο εξωτερικό.
Ο Ουάνγκ είπε πως η Wanda City στη Χεφέι θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, στη Χαρμπίν το 2017 και στις Κινγκντάο, Γκουανγκτζού και Ουούσι το 2018 και το 2019.
"Όταν ανοίξουν η Γκουανγκτζού και η Ουούσι, πιστεύω πως ο κόσμος θα γνωρίζει ποιο από τα εγχώρια και ξένα εμπορικά σήματα είναι το καλύτερο", είπε ο Ουάνγκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: