Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Εργολάβοι και ιδιώτες πιάστηκαν στα «πράσα» για εικονικές τιμές πώλησης διαμερισμάτων

Χωρίς να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος και χωρίς να έχουν δηλώσει τις πραγματικές αξίες πώλησης δεκάδων διαμερισμάτωνσε τρίτους ελέγχονται δεκάδες εργολάβοιαλλά και ιδιώτες από την υπηρεσία ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από επώνυμες καταγγελίες για περιπτώσεις δεκάδων εύπορων εργολάβων οικοδομών αλλά και ιδιωτών που εντοπίστηκαν να  διατηρούνστις τράπεζες παχυλούς λογαριασμούς.

Το άνοιγμα των τραπεζικών τους καταθέσεων έφερε στο φως τρανταχτές περιπτώσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού και εξαπάτησης της εφορίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιώτη  στα δυτικά προάστια ο οποίος φέρεται να πούλησε σε τρίτους 40 διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών εμφανίζοντας στα συμβολαιογραφικά συμβόλαια μόνο την αντικειμενική τους αξία και όχι τις πραγματικές πώλησης των διαμερισμάτων στους αγοραστές τους.


"Η απόκρυψη από την εφορία της πραγματικής τιμής διάθεσης ενός διαμερίσματος η μιας κατοικίας αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, σύνηθες φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, έλεγε στέλεχος της υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων στο newpost, καθώς οι περισσότερες αγοραπωλησίες ακινήτων γίνονται στις αξίες που ορίζει η εφορία και επ αυτών φορολογούνται και όχι στις πραγματικές τιμές πώλησης με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει τεράστια φορολογικά έσοδα, ενώ την ίδια ώρα πολλοί εργολάβοι και ιδιώτες πλουτίζουν.

Στόχος της έρευνας, συνεχίζει το στέλεχος της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε (Υπηρεσία ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων),είναι να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργολάβοι από αυτούς που την περίοδο της έκρηξης στις αγοραπωλησίες ακινήτων, απέφυγαν να πληρώσουν στην εφορία ότι πραγματικά εισέπρατταν αποκρύπτοντας μέρος από τα εισοδήματα που ελάμβαναν από τις πωλήσεις ακινήτων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: