Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Λήστευε τράπεζες για να πληρώσει τις οφειλές του στην εφορία ( Σικελός όμως...)

Λήστευε τράπεζες για να πληρώσει τις οφειλές του στην εφορία

Mε τους απλήρωτους φόρους και τα χρέη του σε δυσθεώρητα ύψη, ένας Ιταλός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πορτογαλία άφησε στην άκρη τις πίτσες, πήρε ένα ψεύτικο όπλο και διέπραξε τουλάχιστον 10 ληστείες τραπεζών για να πληρώσει την εφορία, γνωστοποίησαν δικαστικοί αξιωματούχοι.

Ο 36χρονος Σικελός ιδιοκτήτης δύο καταχρεωμένων πιτσαριών ομολόγησε ότι διέπραξε τις ληστείες με λεία €100.000, είπε ένας αξιωματούχος των δικαστικών αρχών. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλον έναν Ιταλό υπήκοο, ηλικίας 55 ετών, που κατηγορείται ότι είναι συνεργός του.

Οι δύο τους, που δεν χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα βία κι απέφευγαν να μιλήσουν κατά τη διάρκεια των ληστειών τους για να μην τους προδώσει η προφορά τους επιλέγοντας να κάνουν κυρίως χειρονομίες, συνελήφθησαν αφού λήστεψαν μια τράπεζα στην πόλη Βισέου τον περασμένο Σεπτέμβριο.Η αστυνομία εντόπισε χρήματα που είχαν κλέψει, γάντια και ψεύτικα όπλα στο όχημα του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Ο αξιωματούχος στο δικαστήριο του Ματοσίνιος, κοντά στο Πόρτο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του συλληφθέντα, ωστόσο η εφημερίδα Jornal de Noticias επικαλέστηκε έναν συνήγορο του κατηγορουμένου σύμφωνα με τον οποίο «η υπεράσπιση έχει συγκεντρώσει πολλές αποδείξεις πληρωμών που καταβλήθηκαν την εποχή που διέπρατταν τις ληστείες».

Αναφέρεται μάλιστα ότι με τη λεία από τα εγκλήματά του ο 36χρονος Ιταλός διευθέτησε ένα μεγάλο μέρος από τις οφειλές του, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην εφορία αλλά και στα διόδια ή τα σχολεία των παιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: