Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΖΑΜΙΑΣ για τον Δ. ΔΕΛΦΩΝ. Όλες οι προβλέψεις για το 2016!






Γράφει ο provocateur Μύρκας

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016 για τον Δ. ΔΕΛΦΩΝ
Παραδοσιακός – Σύγχρονος - Λαογραφικός

Μια νέα ενότητα παρουσιάζουμε φέτος. Ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει πληροφορίες για αστρολογικά, μετεωρολογικά,γεωργικά κ.ά. φαινόμενα καθώς και προβλέψεις από το διάσημο αστρολόγο Μύρκα για το τί θα γίνει στο μέλλον.
Ένθετα για φέτος θα έχουμε:
- Ξεματιάσματα
-Τρόπους φυσικής θεραπείας για πανάδες και μυρμηγκιές .
Παράλληλα θα μπορείτε να ερμηνεύσετε τα όνειρά σας διαβάζοντας τη σχετική θεματική ενότητα Ονειροκρίτης επιλέγοντας από τον αλφαβητικό κατάλογο ονείρων.
Ο Καζαμίας μας θα ενημερώνεται συνεχώς με νέες παραιτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, εκβάσεις δικών στο Αλαφόκαστρο, σύμβολα ονείρων, παιχνίδια, χασισοφυτίες κλπ.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Δήμαρχος μας αποφασίζει, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, να βουτήξει για τον σταυρό στην παραλία της Ιτέας παρέα με τέσσερις φιλαρμονικές. Την ώρα που βουτάει όμως μία ακτίνα από το σόου με τα λέιζερ τον χτυπάει στο πρόσωπο και χάνει τον σταυρό (καθώς ήταν ο μόνος που βούτηξε γιατί όλοι οι άλλοι περιμένουν διορισμό με κανένα πεντάμηνο πρόγραμμα και δεν ήθελαν να του πάνε κόντρα).
Σοκαρισμένος ο Τεντ παραιτείται από πρόεδρος και καταγγέλλει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος καθώς τα νερά στη θάλασσα ήταν θολά και ο πυθμένας μέσα στην σκόνη. «Φταίει ο βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας» δηλώνει η αντιπολίτευση. Τελικά τον βρήκαν οι δύτες από τον ΚΡΙΣΣΑΙΟ οπότε η πόλη μας γλιτώνει από 1 χρόνο γκαντεμιά.
Η επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο για την παραίτηση του Προέδρου της Ιτέας ήταν πως δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο του παιδικού του φίλου, από τις γειτονιές ακόμα του New Jersey, εκεί απέναντι από την εκκλησία του Άγιου Σώστη στην Αστόρια, του 70χρόνου τραγουδιστή των Motorhead, Lemmy . Εδώ τους βλέπουμε μαζί σε μία φωτογραφία στην ποτοαπαγόρευση.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αποφάσισε ο Δήμος Δελφών να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του (όχι ότι τα κάνει όλα με μία σχετική καθυστέρηση, λέμε τώρα).
Το φλουρί δόθηκε φυσικά με απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος της υπόθεσης.
Στα αθλητικά παρουσιάζεται αγοραστικό ενδιαφέρων για τον Φωκικό από Σαουδάραβα πετρελαιά (από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Σίμος). Στις πρώτες του δηλώσεις λέει πως και στην Αραβία έχουνε κουδούνια στις καμήλες, και έτσι δέθηκε με την Άμφισσα από την πρώτη στιγμή. Για να τον τιμήσει, η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλει κάθε Πέμπτη την ταινία «Ο Λόρενς της Αραβίας» και τα τσιπουράδικα βάζουν αργιλέ και τσάι. Στο αγωνιστικό κομμάτι φέρνει 3 Άραβες παιχταράδες που παίζουν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Η ομάδα πάει τρένο Α΄ Εθνική .
Η ΤΚ Κίρρας διοργανώνει εμποροπανήγυρη.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Για οικονομικούς λόγους ο Δήμος αποφασίζει να κάνει όλες τις γιορτές μαζί. Η γιορτή ξεκινάει από το Χάνι της Γραβιάς. Φουστανελοφόροι, αφού υπερασπιστούν το Χάνι, την κάνουν και τρέχουν μέχρι τους Δελφούς στα «Χνάρια του Δευκαλίωνα» εκεί γυρνάει, τρέχοντας πάντα και με την φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει, να καταλάβει το Κάστρο των Σαλώνων. Μόλις το πάρουνε δίνουν και ένα πάρτι '80 στην Χάρμαινα και, πάντα με τη φουστανέλα, τρέχουν Ιτέα να δώσουν την ναυμαχία της Αγκάλης με τον Άστιγγα.
Στο τέλος όπως πάντα η εκδήλωση κλείνει με την κλασική πια selfie με τον Κωνσταντίνο Χαλιορή .
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τα Ζώδια:
Αυτήν την τετραετία, λόγο Δημάρχου, ο Δήμος Δελφών είναι στον αστερισμό του Ταύρου.
Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία σε... παρασύρει στην «λεωφόρο» των επιτυχιών για το 2016.
Ο Δίας στην Παρθένο σε κάνει πολύ πιο απαιτητικό με τους συνεργάτες σου οπότε αυτοί παραιτούνται σαν τα μαρούλια.
Η Αφροδίτη στον Τοξότη μπορεί να συμβάλλει στην αξιοποίηση των αποθεματικών σου και την βελτίωση των οικονομικών σου μέσω της επιστροφής κάποιων δανεικών.
Ο Δίας είναι στον έβδομο οίκο του (κάπου κοντά στα Καμένα Βούρλα) οπότε διαφαίνεται συνεργασία των δύο δήμων.
Η Σεγδίτσα κάνει ζωδιακό τρίγωνο με Ήλιο και Ωρίωνα κάτι που εξυπηρετεί άμεσα τα επαγγελματικά σου σχέδια κι είναι το σωστό timing για να επεκτείνεις τις δραστηριότητές σου .
ΜΑΙΟΣ
Σκάνδαλο μεγατόνων σκάει στον Γυμναστικό Σύλλογο Ιτέας μετά την ανακάλυψη πως κατά την κατασκευή του νέου παρκέ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, τοποθετήθηκε ειδικός μηχανισμός με αμορτισέρ που άλλαζε ελαφρως την κλίση του γηπέδου κάνοντας το ανηφορικό όταν επιτιθόταν η αντίπαλη ομάδα. Αυτομάτως η ΕΣΚΑΣΕ τιμωρεί την ομάδα με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα που έχουν παροχή ρεύματος.
Στην φωτογραφία από κάτω βλέπουμε το ίδιο σύστημα στην ομάδα του Αστέρα.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Η ΤΚ Κίρρας διοργανώνει εμποροπανήγυρη. Μη έχοντας άλλες εκκλησίες, γίνεται για ένα εικονοστάσι μέσα στον ελαιώνα που είναι δίπλα από κάτι κυπαρίσσια ...
Τα ενοίκια στην Άμφισσα πέφτουν κατακόρυφα καθώς οι φοιτητές πάνε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Έτσι βρίσκει ευκαιρία ο βουλευτής μας για να ανοίξει επιτέλους γραφείο στον Νομό. Ο κόσμος που είχε συνηθίσει να τον βρίσκει στο όρθιο, στα διαλείμματα των εκδηλώσεων, στραβώνει και δεν πατάει το πόδι του.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Η ημέρα των μαχών έφτασε για τον πρώην Δήμαρχο Δελφών. Με την παρουσία των τριών του δικηγόρων (δύο υφυπουργών και μιας Βουλευτίνας – προσέλαβε και την Ασπασία για βοήθεια) περιμένει υπομονετικά την απόφαση του δικαστηρίου. Στα διαλείμματα οι ώρες περνούν ευχάριστα καθώς του κάνουν μαθήματα για το πού είναι οι τουαλέτες στη Βουλή, πόσο έχει ο καφές στο κυλικείο πού θα βρει να παρκάρει στο Σύνταγμα. Όπως μας έχει ανακοινώσει φυσικά εδώ και μήνες η εφημερίδα «η Ώρα Του Φουσέκη», λάθος «η Ώρα της Φωκίδας» ήθελα να πω αθωώνεται πανηγυρικά.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Τις καυτές ημέρες του Αυγούστου ο ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος πανελλαδικά ασχολείται με την σύλληψη του μπλόγκερ και γνωστού προβοκάτορα «Μύρκα» στην προσπάθεια του να μπει στην Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών, χωρίς την σχετική άδεια από την Έφορο, για να τελέσει Ρωμαϊκά όργια με την παρουσία 400 ζευγαριών από όλη την Ελλάδα και μαζί με 25 Ουκρανές που όπως δήλωσαν αυτές ήρθαν για το Μουσείο & μετά για σουβλάκι στο Μπέσιο.
Οι δηλώσεις του τύπου: «Στην Ρωμαϊκή αγορά, όργια κάνουν μαντάμ, δεν παίζουν άρπα...» δεν συγκινούν κανέναν.
Την άλλη ημέρα τα πρωτοσέλιδα είναι :
για το AmfissaFace του Ηλία Τσίγκα: Ένα δοκίμιο με 6.000 λέξεις που καμιά 50ρια ήταν και άγνωστες αλλά συμφωνούσες και το κοινοποιούσες μην σε περάσουν και για γκάου.
για το AmfissaPress : «Προφανώς ευθυνόταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τη φυλάκιση»
για το ΚΑΡΤΕΡΙΑ : «10 τρόπους να χάσετε τα κιλά από τις γιορτές» και « Η Ρώσικη Αρκούδα καταπίνει την Τουρκία»
για τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΙΤΕΑΣ: Ένα πραγματικά συγκινητικό και δακρύβρεχτο μνημόσυνο, κατευόδιο για τον άτυχο συλληφθέντα.
για την Ώρα την Φωκίδας : «Εδραιώνει η τέως Βουλευτίνα τη δύναμή της στην Φωκίδα».
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παραιτείται ο πρόεδρος Δελφών μετά την κατηγορία ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Σπάρτης για πολιτιστική πρωτεύουσα λόγω του ονόματος του (Λεωνίδα το βάπτισαν το παλικάρι!) Πικαρισμένος αυτός, για να αποδείξει αιώνια πίστη στον Απόλλωνα, αποφασίζει να μετακομίσει στο camping Apollon, να οδηγεί μόνο Apollon Rent a car, να πίνει νερό που δεν έχει τρέξει μέσα από σωλήνα στην Κασταλία πηγή καθώς και να μάθει όλα τα Δελφικά παραγγέλματα από έξω!
Φήμες που θέλουν την Αντιδήμαρχο να χτυπάει τατουάζ μετά από κάθε παραίτηση συμβούλου δεν είναι διασταυρωμένη...
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Η ώρα της «ΜΕΤΑΜΟRΦΩΣΗΣ». Σαν το βιβλίο του Κάφκα, έχουμε μεταμορφωθεί σε τεράστιες κατσαρίδες και παρόλα αυτά το μόνο που μας νοιάζει είναι πως θα σηκωθούμε, από το κρεβάτι για να μην αργήσουμε στην δουλεία μας το πρωί...
Ο Δήμος Δελφών των τόσων προβλημάτων αποφάσισε να ρίξει τα ζάρια για πολιτιστική πρωτεύουσα 2021 και Έκπληξη !! Του έκαστε η ζαριά!!
Η επιτροπή ανακοινώνει επίσημα πως νικητής είναι η πόλη των Δελφών!
Καλεί τον Δήμαρχο να παραλάβει το βραβείο και να υπογράψει τη σύμβαση.
Μόλις καταλαβαίνει ο Δήμαρχος πως όλος ο προϋπολογισμός του Δήμου για τα επόμενο 5 χρόνια θα πρέπει να πάει στις υποδομές για τη φιλοξενία, δηλώνει πως είναι στο νοσοκομείο καθώς ήταν στο μηχανάκι τρικάβαλο μαζί με τον Κεντέρη και τη Θάνου που έπεσαν πριν την Ολυμπιάδα το 2008.
Στο δεύτερο κάλεσμα δηλώνει κόλλημα καθώς ο Παπαλάιος έχει κλείσει τον δρόμο διαμαρτυρόμενος για τον Καλλικράτη, οπότε δεν μπορεί να κατέβει στην Αθήνα.
Προβληματισμένη η επιτροπή το δίνει στον Πειραιά τελικά...
ΝΕΟΜΒΡΙΟΣ
Ο μπασκετική ομάδα του Μάκαρου, μετά από ιδέα του γιατρού, αντί για μαζορέτες φέρνει χορεύτριες από το διάσημο Ρώσικο μπαλέτο Μπολσόι που κάνουν σπαγκάτο και πιρουέτες στο ημίχρονο του αγώνα. Στον Γυμναστικό φέρνουν τον Καρυοθραύστη on ice.
Έχουν περάσει μήνες από τότε που βρήκαν και ξερίζωσαν κοντά στα 3.000 δενδρύλλια και ακόμα δεν έχουν βρει έναν ένοχο! Αλλά τους καταλαβαίνω απόλυτα. Ξέρεις πόσα επεισόδια ψάχνει ο Δρακουμέλ στο δάσος το Στρουμφοχωριό και δεν το έχει βρει ακόμα!;
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Παραίτηση και άλλου αντιδημάρχου. Ο Δήμος ξέμεινε, οπότε ο Δήμαρχος αναγκάζεται και τοποθετεί Αντιδημάρχους από τα πεντάμηνα.
Το Γαλαξίδι μετά από μακρόχρονους αγώνες κερδίζει την ανεξαρτησία του και αποχωρεί από τον Δ. Δελφών και τον Καλλικράτη, ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα προσαρτηθεί στο Ελληνικό κράτος ή θα τυπώσει δικό του νόμισμα...
Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: