Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

FT: Ο Τσίπρας δέχεται τους όρους των δανειστών, προσαρμοσμένους στη νέα ελληνική πρόταση

FT: Ο Τσίπρας δέχεται τους όρους των δανειστών, προσαρμοσμένους στη νέα ελληνική πρόταση
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, με κάποιες αλλαγές,σύμφωνα με επιστολή του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς, την οποία και αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η επιστολή των δύο σελίδων, αποστέλλεται στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποκαλύπτει ο Peter Spiegel.
«Σας γράφω για να σας πληροφορήσω για τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων του Staff Level Agreement, όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015», αναφέρει, αρχικά, στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτό το Staff Level Agreement υπό τον όρο των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, ως μέρος μίας επέκτασης του παρόντος προγράμματος του EFSF και της νέας συμφωνίας δανεισμού από τον ESM, για την οποία κατατέθηκε αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
 
«Όπως θα παρατηρήσετε, οι τροποποιήσεις μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδίου του συνολικού προγράμματος», υπογραμμίζει.
Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών, ενώ στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
Ζητά, επίσης, το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί από το Δεκέμβριο του 2019, αλλά σταδιακά.
Υπενθυμίζουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού.

newsbomb.gr/

4 σχόλια:

Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης είπε...

Μοναδική λύση για την σωτηρία της πατρίδας μας είναι ο σχηματισμός Οικουμενικής Κυβέρνησης Τεχνοκρατών, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου ή του Γιάννη Στουρνάρα.

Ανώνυμος είπε...

Θα ανοίξει το blog σου κύριε Τεχνοκράτη ή τσάμπα περιμένουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΉΣΟΥΝ ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ ΚΡΥΜΜΈΝΟΣ ΤΌΣΟ ΚΑΙΡΌ?ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΣΥΚΏΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ!ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΈΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉΝ ΣΟΥ!ΑΝΤΈ ΆΝΟΙΞΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΡΗΜΆΔΙ ΤΟ BLOG ΣΟΥ!ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΆΝ ΠΙΑ!ΜΆΣ ΈΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!ΆΜΑ ΤΟΥΣ ΘΈΣ ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΕΣΎ,ΝΑ ΤΡΏΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥΣΙ ΜΑΖΙ!Η ΠΟΛΎ ΤΕΧΝΟΚΡΆΤΙΑ ΜΑΣ ΈΦΑΓΕ!ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΆΝΕ ΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ!ΤΟ ΚΥΡ-ΝΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΤΖΗ ΝΑ ΒΆΖΑΜΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΈΚΑΝΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ!ΖΏΑ!ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΝΕ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ Κ ΜΟΎΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΆΝΕ!