Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι Ευρωπαίοι συμβιβάζονται με το ΟΧΙ! Η ΕΚΤ ψάχνει χρηματοδοτικά εργαλεία. Ολάντ και Ρέντσι λένε εντός ευρώ και με ΟΧΙ


 
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν το απαιτεί η κατάσταση, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το στέλεχος της ΕΚΤ τόνισε:
Στις παρούσες συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι αν χρειαστεί να κάνει περισσότερα, θα το κάνει. Θα πρέπει να βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία. Δεν πρέπει να αμφισβητείται η βούλησή μας για δράση.
 Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τάσσεται ο Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συνεργάτες του στην Journal Du Dimanche, ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να συνομιλήσει με την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες απόψε, έπειτα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια, το πρωί της Δευτέρας, ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια.
«Είτε οι Ελληνες ψηφίσουν ''Ναι'' είτε ''Οχι'', θα συνεχίσω να πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη», φέρεται να λέει πάντως σε συνεργάτες του ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αύριο θα πρέπει να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες, όπως και να έχει, τόνισε πριν από λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, την επομένη του δημοψηφίσματος θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέντσι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: