Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σφοδρή κριτική για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου Ερατεινής

Ανοιχτή επιστολή Μ. Σκώτη προς κάθε αρμόδιο

Ερατεινή, 12 Απριλίου 2015
Ανοιχτή επιστολή
 
Με την ανοιχτή αυτή επιστολή μου, θα ήθελα να «ευχαριστήσω» όλους εκείνους και όλες εκείνες, που με τη στάση τους, τις πράξεις τους ή την απραξία τους, συντέλεσαν στο να μη δημιουργηθεί Εξεταστικό Κέντρο Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ερατεινή τη φετινή σχολική χρονιά. Μιλώντας ως γονιός, «ευχαριστώ» τους :
1. κ. Παλιαλέξη Ηλία, πρώην Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Αλωνάρη Ιωάννη, Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας
3. κ. Κουρκούνη Θεοδώρα, Δ/ντρια Γυμνασίου Λ.Τ Ερατεινής
4. τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Φωκίδας
5. κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλία, βουλευτή Φωκίδας
6. κ. Μίχο Κώστα, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
7. κ. Καπεντζώνη Γεώργιο, Δήμαρχο Δωρίδος
 
Όλοι οι παραπάνω είχαν ενημερωθεί έγκαιρα, με επιστολή – αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λ.Τ. Ερατεινής (Αρ. Πρωτ. 1/ 03-03-2015), για τα προβλήματα που προκαλούνται και την αδικία που αποτελεί για τα παιδιά της Γ΄ τάξης Λυκείου της Ερατεινής η μη λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου στην Ερατεινή. Από όσο γνωρίζω (όντας Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ο ίδιος) κανείς δεν επικοινώνησε ή απάντησε γραπτώς για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος του Συλλόγου. Το αποτέλεσμα είναι η με Αρ. Πρωτ. Φ. αποφ./2216 / 06-04-2015 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η οποία δεν προβλέπει τη λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου στην Ερατεινή. Φαντάζομαι ότι η απόφαση αυτή ήταν μια από τις τελευταίες, που υπέγραψε ο κύριος Παλιαλέξης ελαφρά τη καρδία, πριν απομακρυνθεί από τη θέση του. Εκτός όμως από τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση, οι υπόλοιποι φέρουν ευθύνη για την έλλειψη ενδιαφέροντος και δημιουργικότητας, καθώς θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο - είτε μέσω χρηματοδότησης από το Δήμο (ο οποίος όταν θέλει, βρίσκει τρόπους να ενισχύει οικονομικά σχολικές εκδρομές) είτε με αναζήτηση εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στο Εξεταστικό Κέντρο από εκπαιδευτικούς (ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι φιλότιμοι) - να βρουν μια λύση, ώστε να λειτουργήσει Εξεταστικό Κέντρο στην Ερατεινή. «Ευχαριστώ», λοιπόν, όλους εσάς που αποδείξατε ότι τα παιδιά μας, τα παιδιά της Γ’ Λυκείου της Ερατεινής είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας και έτσι θα υποχρεωθούν να μετακινούνται καθημερινά 80χμ. κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική και σωματική τους καταπόνηση), για να εξοικονομήσει το κράτος περίπου 1.000€. Θυμώνω ως πατέρας, θλίβομαι ως εκπαιδευτικός και αγανακτώ ως πολίτης για την αδιαφορία, την απανθρωπιά και την αναξιοκρατία με την οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται οι νέοι μας.
 
Χριστός Ανέστη
Σκώττης Μιχαήλ
 
Υ.Γ. Οι καλές προθέσεις του κ. βουλευτή αποδεικνύονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς για την επίλυση μικρών αλλά ουσιαστικών ζητημάτων, που αφορούν την πολυπόθητη αλλαγή που περιμένουμε στην καθημερινότητά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: