Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Άμφισσα - Αγία Ευθυμία, Αυτός ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία…




 
Εφημερίς Φωκίς 17 Απριλίου 2015


 Πριν πέντε χρόνια (Φεβρ.2010) στο δρόμο Άμφισσας – Αγίας Ευθυμίας παρουσιάστηκε καθίζηση του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 30 μ.. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τόσο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Ευθυμίας όσο και του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, μετά παρέλευση δύο και πλέον ετών, τον Ιούνιο του 2012!Παράλληλα, όμως, όπως έχει επισημανθεί από το Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών, υπάρχει και άλλο πρόβλημα (διάβρωση του οδοστρώματος), στην είσοδο του τούνελ της Κούσκιας, που οφείλεται σε υπόγεια ύδατα και το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί πριν καταστεί σοβαρό.

Πέραν αυτών, λίγο μετά την αποκατάσταση της καθίζησης, τον Νοέμβριο του 2012, δημιουργήθηκε και νέο πρόβλημα αυτή τη φορά από κατολισθήσεις πρανών. Αυτή τη φορά η Περιφέρεια, θεωρητικά, κινήθηκε πιο γρήγορα και όπως μας πληροφόρησε η τότε Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος, την Άνοιξη του 2013, δημοπρατήθηκε έργο προϋπολογισμού 350.000€. Έκτοτε, αν και έχουν περάσει δυο χρόνια, το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Όπως πληροφορηθήκαμε, το έργο δεν προχωρά γιατί έχουν κατατεθεί ενστάσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Τα προβλήματα επιτείνονται και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, από το να αποκοπεί η επικοινωνία Άμφισσας – Αγία Ευθυμίας – Λιδορικίου μέχρι να θρηνήσουμε θύματα, διότι η κακοτεχνία, η παλαιότητα του οδοστρώματος έχουν φέρει τη χρησιμοποίηση του μη ανάλογη (επιεικώς) με τα κυκλοφοριακά δεδομένα του 2015. Η πλειονότητα των ατυχημάτων πιστεύουμε πως είναι σε γνώση της τροχαίας, χωρίς να μπορεί κανείς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
 
Κύριε Περιφερειάρχη, Κύριε Αντιπερειφερειάρχη, είμαστε σίγουροι ότι δεν γνωρίζετε το πρόβλημα με την ευαισθησία που σας διακρίνει, θα δώσετε άμεση λύση στο χρονίζον πρόβλημα, γιατί εάν υπάρξει απώλεια ζωής από ποιον θα ζητηθούν ευθύνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: