Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πάνος Καμμένος: "Με ισόβια οι διακινητές μεταναστών"


Πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος. «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισόβια κάθειρξη
 
«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τρίτης.

Το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Αμυνας, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ».
 
Τόνισε επίσης πως: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας». Πρόσθεσε ακόμα ότι «Η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει για τους πρόσφυγες» αναφέροντας ότι όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφονται άμεσα στη χώρα από όπου ήρθαν.
Τέλος είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.

(φωτο Μίσινας eurokinisi)

koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: