Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κωνσταντίνος Χαλιορής... Δελτίο Τύπου (Γενική κατάσταση-Ταμειακά αποθέματα) 20-04-2015


Δελτίο Τύπου

Καστράκι Φωκίδας, 20 Απρίλη 2015




Μέσα από όλα όσα επώδυνα βιώνουμε κι αντιλαμβανόμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι φανερό σε κάθε ψύχραιμο πολίτη ότι ο "μήνας του μέλητος" της νέας κυβέρνησης με την κοινή γνώμη οδεύει στο τέλος του. Ο πολίτης αυτής της χώρας, αλλά και της Φωκίδας ειδικότερα, συνειδητοποιεί μέρα-μέρα ότι η "επανάσταση του προς τα πίσω" ξεδιπλώνει μια στρατηγική κινήσεων που ωθεί την Ελλάδα και τους Έλληνες κατευθείαν στα βράχια...
Απονεκρώνει τη ζωτικότητα του ιδιωτικού τομέα, θωρακίζεται επιλεκτικά με όχημα στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους, προσαρμόζει στα μέτρα της την παιδεία με την εξίσωση-ισοπέδωση προς τα κάτω, επεκτείνει τον αντιδυτικισμό μέσα από το "αφήγημα" της αυτο-θυματοποίησης και του λούμπεν ηρωισμού. Επιπλέον, αναστηλώνει το πελατειακό σύστημα με νέες αθρόες προσλήψεις, απορυθμίζει τον αστικό πυρήνα της Αθήνας, σφυρηλατεί νέο πάνθεον "ηρώων" κι ειρωνεύεται την απέχθεια του αστικού κόσμου για την τρομοκρατία και την παραβατικότητα.
Κι ο κατήφορος, νομοτελειακά, δεν έχει τέρμα. Σήμερα, προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα. Ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού δέσμευσε ως και τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων μεταξύ των οποίων και των ΟΤΑ, σταματώντας ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταδικάζοντας την Αυτοδιοίκηση σε «παύση πληρωμών και καθιστώντας την ανεξαρτησία τους "γράμμα κενό". Και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το 2ο σε σύντομο χρονικό διάστημα κι όταν ως Αντιπολίτευση στηλίτευε ως χουντικές ανάλογες πρακτικές!
Τον τελευταίο καιρό διέτρεξα ξανά ολόκληρο το νομό μας. Μπορώ να ισχυριστώ ως και το πιο απομακρυσμένο χωριό. Το συμπέρασμα παντού κοινό: Ανασφάλεια κι αβεβαιότητα όχι απλά για το μέλλον, αλλά κυριολεκτικά για το αύριο. Μίλησα με πολλούς κατοίκους, εργαζομένους, αγρότες, ανέργους, επισκέφτηκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις που η έλλειψη ρευστότητας, η μεταρρυθμιστική απραξία κι η υφεσιακή πολιτική τις έχουν γονατίσει. Παντού βασιλεύει η κατήφεια κι ο φόβος έχει ήδη αντικαταστήσει την "ελπίδα".
Τελική έκβαση; Το απευκταίο!. Η χρεωκοπία θα είναι απλώς το επιστέγασμα. Η ώρα να αφυπνιστούν οι φωνές της λογικής, να προταχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να υλοποιηθούν οι ζωτικά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που τη διασφαλίζουν ήρθε πολύ πιο νωρίς από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Οι κατακτήσεις των Ελλήνων κι η θέση τους στον ορθολογικό κι αναπτυγμένο κόσμο είναι αδιαπραγμάτευτες.
Κωνσταντίνος Εμ.Χαλιορής
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φωκίδας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: