Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

“ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ”-”ΚΕΡΑΥΝΟΙ” ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ-Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ

tsipras-alexis-708_0
.makeleio.gr/

Δικαιοσύνη, για όλα όσα συνέβησαν τέσσερα χρόνια τα οποία θα ελεγχθούν από την αρχή και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά οδηγήθηκαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό σε αυτή τη θέση, ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε επισκεψη του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
 
. «Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ρεβάνς άλλα να ξαναδώσουμε ελπίδα αξιοπρέπεια και προοπτική».
 
«Οση κινδυνολογία κι αν φανταστούν, ο κόσμος πια δεν τσιμπάει. Δε φοβάται. Οι φοβισμένοι τρομοκρατούν, άλλα ο φόβος τους, τους κυριεύει γιατί θα χάσουν την εξουσία τους », υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι με την Αριστερά στην κυβέρνηση θα πρέπει να φοβούνται όσοι φοροαπέφυγαν ή φοροδιέφυγαν και είναι στις λίστες φοροδιαφυγής όπως η λίστα Λαγκάρντ και άλλες.
«Ο λαός μας πια δε φοβάται. Αλλοι έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έρθει να κάτσει στις καρέκλες της εξουσίας ως απλή εναλλαγή. Αλλά για να ξαναφέρει Δικαιοσύνη και Δημοκρατία», τόνισε, προαναγγέλλοντας εξεταστικές επιτροπές και κελιά.
 
«Εμείς δεν τα πήραμε από Siemens»
Επιχειρώντας να τονίσει το αξιακό φορτίο της Αριστεράς έναντι των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την Αριστερά δεν την κρατά κανείς γιατί δεν έβαλε χρήμα από τη Siemens και τις άλλες γερμανικές εταιρείες στα κομματικά της ταμεία, ενώ και πάλι επιτέθηκε στην κυβέρνηση που κινδυνολογεί για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.
«Χτες η ΝΔ έδειξε ποιο είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Με απανωτές ανακοινώσεις καταδίκαζε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει -λέει- πρόγραμμα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και να φορολογήσει αυτούς τους «κακόμοιρους» που έχουν εισόδημα πάνω 80.000. Ποιους αφορά αυτό; Πάνω από 80.000 δηλώνουν μόνο 35.000 φορολογούμενοι. Λιγότερο από το 1%. Γι αυτούς αγωνιά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς. Αυτούς θέλει να προστατεύσει! Λεηλάτησε το 99% του ελληνικού λαού για να προστατεύσει το 1% του ελληνικού λαού!»
«Αυτοδυναμία για να μη μας βάλουν παγίδες»
Και σε αυτή την ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταστεί όμηρος άλλων πολιτικών κομμάτων που θα στήσουν παγίδες και του «δέσουν τα χέρια» στη διαπραγμάτευση. «Δώστε απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να έχει λυμένα τα χέρια, για να μην έχει ανάγκη όσους έχουν σκοπό να περιορίσουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν η χώρα κερδίσει ή χάσει, αλλά να αποδείξουν ότι όλα όσα έγιναν χτες δεν γινόταν αλλιώς. Θα πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν αυτο κάνει καλό ή κακό στη χώρα».
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με κτηνοτρόφους, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στα Τρίκαλα
 
Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
 
Δεν ήταν τυχαίο που ζήτησα να σας δω εδώ στα Τρίκαλα. Παρά το γεγονός ότι περιμένει ο κόσμος να μας ακούσει, να δώσουμε έναν χαιρετισμό, θεωρούμε ότι η μεγάλη συζήτηση που θα πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς στήριξη των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, δεν υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έγινε ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης και μετατροπής της Ελλάδας σε μία αποικία χρέους.
 
Αυτά που έγιναν είναι εγκληματικά. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να δώσουμε από δω και πέρα συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα. Το πρώτο που εμάς μας απασχολεί, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Είτε αυτό αφορά τον παραγωγό, είτε τον κτηνοτρόφο. Έχω την αίσθηση ότι για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα από μηχανή ανάπτυξης στην πατρίδα μας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά.
Εγώ επειδή βλέπω ότι υπάρχει η ανάγκη του κόσμου να βγω έξω, θα σας απαντήσω επιγραμματικά. Φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα. Ήδη έχουμε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα που αφορά στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες. Πρώτον ο ΕΝΦΙΑ. Εδώ έχουν φορολογήσει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι ο παραγωγός και ο κτηνοτρόφος μέχρι 12.000 ευρώ εισόδημα, δεν θα φορολογείται με το 13% και το 26% στον ελεύθερο επαγγελματία, που ισχύει σήμερα.
 
Ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όταν ο κτηνοτρόφος είναι πνιγμένος απ’ το λαιμό, δεν μπορεί να παράξει. Εμείς θέλουμε να ξαναβάλουμε τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάσταχτα αυτά βάρη. Για αυτό και μιλάμε για τράπεζα ειδικού σκοπού. Για την αγροτική, κτηνοτροφική οικονομία, που θα δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Πολύ επιγραμματικά να πω. Επιδοτήσεις. Ο πρωθυπουργός ήρθε για άλλη μία φορά να κινδυνολογήσει, ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις. Μα κι αυτές που υπάρχουν τώρα, δεν δίνονται. Ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα. Εμείς δεν λέμε πράγματα στον αέρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να είναι μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο λαός της όμως να είναι με αξιοπρέπεια, να μπορεί να έχει ένα μέλλον, μία προοπτική. Αυτό σημαίνει τι; Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις, αλλά θα διεκδικήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν ειδικές αποφάσεις για την ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής.
 
Εμείς απαντάμε στο πρόβλημα μέσα από τη δέσμευσή μας για την απλοποίηση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, με ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών, ώστε να μην υφίστανται οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνσεις. Και λέμε ότι θα απαγορεύσουμε την κατάσχεση των ενισχύσεων για χρέη προς το δημόσιο. Ταυτόχρονα βέβαια επαναλαμβάνω ότι θέτουμε και θέμα διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κοινοτικές ενισχύσεις, ώστε να αυξηθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις.
Τρίτο θέμα που ετέθη εδώ. Η κατανομή των δημόσιων και δημοτικών βοσκοτόπων. Η λύση που προτείνουμε στο πρόβλημα, είναι η ψηφιακή χαρτογράφηση όλων των γαιών, των βοσκήσιμων γαιών, η οποία θα αποτρέψει νέες καταπατήσεις και ταυτόχρονα προτείνουμε τη διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΚΑΠ για την ένταξη και περισσότερων βοσκήσιμων γαιών, περισσότερων εκτάσεων.
 
Το θέμα της τρύγης που μας θέσατε είναι ένα κλασικό θέμα που αφορά την απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος. Πρώτη μας προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, είτε σε χαμηλό είτε σε υψηλό επίπεδο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: