Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επιμένει η S&B για την επιφανειακή εξόρυξη στην "Αλεφάντω".






Συνέχεια στην υπόθεση των εξορύξεων στα Καστέλλια, αναρμόδιο δηλώνει το Σ.τ.Ε και παραπέμπει το ζήτημα που έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινότητα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, εν γνώσει τελούν ήδη οι δημοτικές αρχές.
Την ακύρωση της απόφασης του Διευθυντή Δασών Ν. Φωκίδας για τη την ανάκληση της επέμβασης (εξορύξεις) σε δημόσια δασική έκταση στη θέση Αλεφάντω στα Καστέλλια επιδιώκει η S&B με σχετική αίτησή της κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η συνέχιση της διεκδίκησης για επιφανειακή εξόρυξη, παρά την απαγόρευση του Δασαρχείου, κινητοποίησε τα αντανακλαστικά των κατοίκων του χωριού, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κάνουν λόγο για "προκλητική και ξεδιάντροπη αγνόηση της τοπικής κοινωνίας", ενώ κατηγορούν την εταιρεία για "ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία κι ότι κινείται στα κρυφά".



Ειδικότερα:

Η S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. με αίτησή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιδιώκει να ακυρωθεί η υπ’ αρ. 330/43466/11.3.2013 απόφαση του Διευθυντή Δασών του Νομού Φωκίδας υπογραφόμενη με εντολή της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με την οποία δεν δόθηκε έγκριση στην εταιρεία για επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση 75.895,00 τ.μ. στις θέσεις «Αλεφάντω 660 - Χώρος Α», «Αλεφάντω 690-700 -Χώρος Α» και «Αλεφάντω 730-770-780 - Χώρος Α» Τ.Κ. Καστελλίων, Τ.Ε.Γραβιάς του Δήμου Δελφών Νομού Φωκίδας, προκειμένου αυτή να προβεί σε επιφανειακή εκμετάλλευση βωξίτη.
Το ΣτΕ, ως αναρμόδιο, με την με αριθμό την υπ’ αρ. 1093/2014 απόφασή του παρέπεμψε την αίτηση της εταιρείας για να κριθεί στα διοικητικά δικαστήρια της Λιβαδειάς.
Ήδη για τις εξελίξεις στην υπόθεση της «Αλεφάντως» έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Γραβιάς Δ.Δελφών και η Τοπική Κοινότητα Καστελλίων Δ.Δελφών.

AmfissaFace

Δεν υπάρχουν σχόλια: