Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Centre 2015»: Στρατιωτικές ασκήσεις-μαμούθ προαναγγέλλει η Ρωσία-Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, νέα όπλα

«Centre 2015»: Στρατιωτικές ασκήσεις-μαμούθ προαναγγέλλει η Ρωσία
Αυτονομιστές με ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης που έβγαλαν στους δρόμους του Ντονέτσκ από το τοπικό μουσείο Β' Παγκοσμίου Πολέμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με τη συμμετοχή «δεκάδων χιλιάδων» στρατιωτών θα πραγματοποιηθούν στη στρατιωτική ζώνη της Κεντρικής Ρωσίας το καλοκαίρι του 2015, βάσει ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Εν μέσω ψυχροπολεμικού κλίματος στις σχέσεις με τη Δύση λόγω Ουκρανίας, η Ρωσία έχει προγραμματίσει συνολικά περισσότερες από 4.000 ασκήσεις το επόμενο έτος.

Με στόχο τον έλεγχο και τη βελτίωση των αμυντικών ικανοτήτων της Ρωσίας, οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν προσομοίωση ανάπτυξης στρατευμάτων στο πλαίσιο σχεδίου ετοιμότητας, καθώς και τη δοκιμή νέων όπλων, βάσει της ανακοίνωσης.

«Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τη θερινή περίοδο σε αρκετά εκπαιδευτικά κέντρα εντός Ρωσίας και στο εξωτερικό» δήλωσε ο Γιάροσλαβ Ροσόυπκιν, εκπρόσωπος της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, αναφερόμενος στα στρατιωτικά γυμνάσια «Centre 2015».

«Θα παραταθούν χρονικά και θα συνενώσουν υπό ενιαία διοίκηση δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, μονάδες και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και άλλα υπουργεία ασφαλείας και υπηρεσίες» ανέφερε.

Ο ίδιος προανήγγειλε ακόμη τη δοκιμή νέων όπλων στις στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες το 2015 θα είναι αυξημένες συγκριτικά με τις περίπου 3.000 ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ρωσία σε ετήσια βάση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: