Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αιολικά Πάρκα : υπόσχεση ή απειλή;





"Όπως έγινε κατανοητό και κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης "Χωροταξικά σε εξέλιξη - Ευκαιρίες κίνδυνοι" στις 12-11-2014 στην Ιτέα,   τα αιολικά πάρκα δεν έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα για τις κοινωνίες των περιοχών στις οποίες αναπτύσσονται. 


Έγινε επίσης ξεκάθαρο από τα αποτελέσματα των προσφυγών Ελλήνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι στην Ελλάδα η κατασκευή αιολικών πάρκων έχει μετατραπεί σε πεδίο διαπλοκής και διαφθοράς προκειμένου κάποιοι να κερδοσκοπούν αδιάκριτα και εις βάρος περιοχών που καταστρέφονται  τουριστικά  λόγω της εγκατάστασης αιολικών πάρκων. 

Ιδιαίτερα στις περιοχές που δεν έχουν άλλη ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική εκτός του τουρισμού,  τα αιολικά πάρκα   τελικά δρομολογούν  τον οικονομικό μαρασμό τους.  Μία από τις περιοχές που αναφέρθηκαν ως πληγείσες  είναι και η Κάρυστος όπου η κινητοποίηση των κατοίκων συνεχίζεται και εντείνεται.

 Όποιος απο την Φωκίδα επιθυμεί μπορεί να λάβει εκτενέστερη γνώση του θέματος στην εκδήλωση που αναφέρεται πιο κάτω. Eίναι περιττό να αναφέρουμε πως  με δεδομένο ότι η Φωκίδα και ο Δήμος Δελφών δέχονται "επίθεση" και χάνουν για την ώρα την μάχη κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αιολικών πάρκων που σημαίνει καταστροφή του ισχυρότερου αναπτυξιακού "χαρτιού" της περιοχής που λέγεται "τουρισμός".

Οπότε στην εκδήλωση αυτή  θα έπρεπε ίσως να πάει το Δημοτικό Συμβούλιο , τα τοπικά συμβούλια και οι τοπικοί περιφερειακοί αιρετοί ή εκπρόσωποί  τους , για να ξέρουν τι  θα ακολουθήσει και στην περιοχή μας εαν δεν την προστατεύσουν όπως οφείλουν και δεν αντιδράσουν σ αυτά που έχουν δρομολογηθεί ήδη ,  εν αγνοία όλων μας.





- - - - - - - - - - - -
                                                         Ανακοίνωση - Πρόσκληση


Ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας (Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ) οργανώνει ημερίδα με θέμα:
                                  Αιολικά Πάρκα στην Νότια Εύβοια: υπόσχεση ή απειλή;

στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο της Καρύστου την Κυριακή  7-12-2014 και ώρα 10.30π.μ.
   
Η  ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει τους ντόπιους κατοίκους προτού ξεκινήσει η μαζική  εγκατάσταση ανεμογεννητριών.  Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν στοιχεία από τις μελέτες και θα αναφερθούν στις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκαλεί η υπερσυγκέντρωση αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια. Καλούμε τους φορείς, τους Συλλόγους και τους πολίτες να συμμετάσχουν και να καταθέσουν δημόσια τη θέση τους. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
                                                          
                                                                 Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας

Χρυσούλα Μπερέτη                                                                                     Θανάσης Μπινιάρης


- - - - - - - - - - - -

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΝΙΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ??????????? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ !!!!!!!!!!!