Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Α. Τσίπρας: Ωριμάσαμε και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε


Την πεποίθηση του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, εξέφρασε μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του και ωρίμασε πολιτικά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη διακινδύνευση από την επιμονή στο λάθος και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας χωρίς να υπόσχεται «παραδείσους».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του. Εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαδικασία της βίαιης ωρίμανσης. Τώρα είναι η ώρα να ωριμάσετε κι εσείς στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής» είπε και σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε. Θα ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής».

Ταυτόχρονα έθεσε το πολιτικό  διακύβευμα με ένα δίλημμα λέγοντας: «Ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης».

 Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μπει φρένο στον κατήφορο αμέσως τώρα και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι επιβάλλει «μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα, παραδειγματική για όλη την Ευρώπη».

 Όπως είπε τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στόχο έχουν να «αποδείξουν ότι το μνημόνιο πέτυχε στο να κάνει την Ελλάδα μια «κανονική χώρα», τετραγωνίζοντας τον κύκλο» και επανέλαβε ότι «μόνο με αλλαγή πολιτικής η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης των αγορών, χρεώνοντας του τα περί πολιτικής αστάθειας τονίζοντας πως: «Και οι αγορές δεν τιμολογούν τον κίνδυνο από την αλλαγή πολιτικής. Δηλαδή, δεν τιμολογούν την ανάπτυξη ως κίνδυνο. Τιμολογούν, όμως, ως κίνδυνο το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, την αστάθεια της σημερινής κυβέρνησης, διότι δεν μπορεί να βρει 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου».

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι – και θα είναι – ο εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, «ως αντίρροπη δύναμη στην ανερχόμενη άκρα και λαϊκιστική δεξιά στην καρδιά της Ευρώπης. Στη Γαλλία».

Καταλήγοντας, απεύθυνε πρόσκληση στη δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη και  για την επόμενη μέρα. Οπως είπε, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στην ελληνική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και με το πρόγραμμα αυτό θα αντικατασταθεί το Μνημόνιο «από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης».

www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΙΜΑΣΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ [σαν κατακοκκινες ντοματες , ξερεται αυτες για σαλτσα η πεταμα] ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ? ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ [οπως εταζαν οι κυβερνησεις του 60 , 70] , ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΓΚΕΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ 1. ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ π.χ. ΤΣΕΧΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ , ΠΟΛΩΝΙΑ κ.λ.π. ΚΑΙ 2. ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ [ποιος ο Τσιπρας και ο Συριζα ?} ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ???? ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ !!! ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!!! ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ !!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΙΛΑΞΕΙ !!!!!!!!!!