Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΜΕ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ:Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας ενάντια στις διώξεις μαθητών-Προσυγκέντρωση στις 8:45 στο ΓΕΛ Ιτέας.







 

H ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas@yahoo.gr


























Άμφισσα,  24/11/2014
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων Ν. Φωκίδας,
Διευθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

Ανακοίνωση
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν δεκάδες μαθητικές συγκεντρώσεις, εκατοντάδες καταλήψεις και αποχές έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το σχολείο εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει, την λαιμητόμο της  ‘τράπεζας θεμάτων’, για την οικονομική αιμορραγία των γονιών τους στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ τους ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα.
Από  τη πρώτη στιγμή κυβέρνηση –εισαγγελείς και αστυνομία έπεσαν πάνω στους μαθητές με συλλήψεις και εγκυκλίους που ζητάει ακόμα και από τους διευθυντές να γίνουν καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων ενώ την ίδια στιγμή ξανακάνουν την εμφάνισή τους ‘’αγανακτισμένοι γονείς’’.
 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκαν σε κατάθεση ανομωτί (δηλαδή πρακτικά ως κατηγορούμενοι) στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας οι μαθητές του Λυκείου Ιτέας, των οποίων τα ονόματα εμπλέκονταν από την καταγγελία του ‘’αγανακτισμένου γονιού’’ για τις περσινές καταλήψεις. Είναι η ίδια προανακριτική διαδικασία εναντίον των συναδέλφων που ‘’ υποκινούν καταλήψεις’’ επειδή εξέφρασαν την άποψή τους σε συνεδρίαση του συλλόγου γονέων. Είναι η ίδια προανακριτική διαδικασία που κινείται από την Εισαγγελία στη Λαμία, παρόλο που ο τότε εισαγγελέας της Άμφισσας είχε προτείνει να κλείσει η υπόθεση μετά την καταγγελία του ‘’αγανακτισμένου γονιού’’. Υπενθυμίζουμε τις επανειλημμένες διώξεις μαθητών στη Λαμία, και πέρσι και φέτος.
 Είναι προφανές ότι η κλήση των μαθητών σε απολογία, λειτουργεί στα πλαίσια της τρομοκράτησης του μαθητικού και του νεολαιίστικου κινήματος. Πάει χέρι χέρι με το ξύλο στους φοιτητικούς συλλόγους, με την απαγόρευση των γενικών συνελεύσεων στα Πανεπιστήμια, με τα ιδιωτικά σεκιούριτι.
Πάει χέρι χέρι με το σχολείο της αγοράς, που δεν μπορεί να έχει μαθητές που διαπράττουν το έγκλημα της διεκδίκησης και του αγώνα.
Καταδικάζουμε την  καταστολή με όποια μορφή της εναντίον των μαθητών, των νέων, εναντίον του λαϊκού κινήματος.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εναντίον των μαθητών και των συναδέλφων του Λυκείου Ιτέας και κάθε μαθητή στην Ελλάδα που διώκεται.
Όχι στην τράπεζα θεμάτων και το Νέο Λύκειο
Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Καμιά σκέψη για ‘’εθελοντική’’ απλήρωτη εργασία.



Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ             ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ











H ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas@yahoo.gr
Άμφισσα, 08/12/2014
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων Ν. Φωκίδας,
Διευθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας










Την Δευτέρα 08/12/2014 απολογούνται  οι μαθητές του  Γενικού Λυκείου Ιτέας  στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας που έχει  διαταχθεί   για τις περσινές  καταλήψεις.  
Πρόκειται  για την ίδια δίωξη που έχει κινηθεί και εναντίον των συναδέλφων  για δήθεν υποκίνηση καταλήψεων.
Σύμφωνα και με τις προηγούμενες αποφάσεις του , το ΔΣ της ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική  στάση εργασίας  τη Δευτέρα 08/12/2014, για τις ώρες 08:00-11:00 πμ και κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας   και ώρα 09:00 πμ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!



Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ             ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θελετε σταση εργασιας; Αν ειναι δυνατον! Αν θελετε να συμπαρασταθειτε στους μαθητες απλα σταματηστε τα παρανομα ιδιαιτερα μαθηματα. Ξερουμε πιοι τα κανουν και πιοι μαθητες πηγαινουν. Ντροπη και αισχος στους καθηγητες του Λυκειου Ιτεας